Tuesday 29 January 2013

Πέρα από την ανακύκλωση με βιοδιασπώμενο πλαστικό που παράγει ενέργεια – ECM Biofilms

Η δημιουργία πλήρως βιοδιασπώμενου πλαστικού είναι η λύση που προτείνει η εταιρεία ECM Biofilms, στη διαχείριση ενός υλικού απαραίτητου στο σύγχρονο κόσμο, που όμως ευθύνεται τόσο για τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση όσο και για πολύ μεγάλο μέρος των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Με τα Masterbatch Pellets, ένα πλαστικό πρόσθετο, η ECM Biofilms μετατρέπει τις πλαστικές συσκευασίες και προϊόντα σε πλήρως βιοδιασπώμενα υλικά. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Τα σφαιρίδια Masterbatch Pellets όταν αναμειγνύονται με τις πλαστικές ρητίνες δημιουργούν ένα υλικό που μπορεί να διασπαστεί σε οποιοδήποτε βιολογικά ενεργό περιβάλλον, ακόμα και τις χωματερές.

Το μόνο που χρειάζεται, υποστηρίζει η ECM Biofilms, είναι η προσθήκη του υλικού της σε ποσοστό 1% μέσα στο πλαστικό που θέλουμε να “διορθώσουμε”. Τα Masterbatch pellets δεν αφήνουν τοξικά υπολείμματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υλικά συσκευασίας τροφίμων κατόπιν πιστοποίησης από τον οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η ECM Biofilms προτείνει ένα βέλτιστο σενάριο για την ολοκλήρωση του κύκλου ζωής ενός ιδιαιτέρως επιβαρυντικού για τη φύση υλικού, όπως είναι το πλαστικό. Τα πλαστικά που περιέχουν πελλέτες MasterBatch μεταβολίζονται σε βιομάζα από μικροοργανισμούς που συναντώνται στο φυσικό περιβάλλον. Κατά τη χρήση τα βιοδιασπώμενα πλαστικά είναι πλήρως ασφαλή, καθώς η διαδικασία ενεργοποιείται όταν έρθουν σε επαφή με άλλα βιοδιασπώμενα υλικά. Οι μακρές αλυσίδες υδρογονανθράκων των πολυμερών διασπώνται εύκολα από τους μικροοργανισμούς και παράγεται μεθάνιο, το οποίο μπορεί να συλλεχθεί από μονάδες ενεργειακής μετατροπής και αξιοποίησης των απορριμμάτων.
Η τεχνολογία της ECM Biofilms διασφαλίζει ότι το πλαστικό δεν θα θεωρείται πλέον επικίνδυνο απόρριμμα και προτείνει ένα διαφορετικό τρόπο ανακύκλωσης, ο οποίος μεταφράζεται σε παραγωγή πολύτιμης ενέργειας.

http://www.econews.gr/2013/01/29/ecm-biofilms-plastiko-95154/

No comments: