Monday 28 January 2013

Οριακό «όχι» στα πυρηνικά είπαν οι Βούλγαροι - Μικρή η συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Κατά της συνέχισης της ανάπτυξης της πυρηνικής ενέργειας στη Βουλγαρία τάχθηκε το 51% περίπου όσων συμμετείχαν στο χθεσινό δημοψήφισμα που διεξήχθη στη χώρα, Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 47,2% ψήφισαν υπέρ ενώ κατά ψήφισε το 50,83%.
Πάντως, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, δεδομένου ότι  στην ψηφοφορία έλαβε μέρος περίπου το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη χώρα. Γεγονός, το οποίο αρκετοί Βούλγαροι αναλυτές ερμηνεύουν ως συμμετοχή του ενός-τρίτου, περίπου, του πραγματικού εκλογικού σώματος καθώς στις εκλογικές λίστες υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο «φαντάσματα» (άνθρωποι που έχουν πεθάνει, μετανάστες κ.α. ψηφοφόροι που δεν έχουν διαγραφεί από τις λίστες) όπως υπενθύμισε σε χαρακτηριστικές δηλώσεις ο Βούλγαρος πολιτικός Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls.

Σημειώνεται ότι λόγω της μικρής συμμετοχής, κάποιες πληροφορίες ήθελαν το δημοψήφισμα να κρίνεται άκυρο, ενδεχόμενο το οποίο, όπως μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα, έχει πλέον απομακρυνθεί.

http://www.energypress.gr/news/Oriako-ohi-sta-pyrhnika-eipan-oi-Boylgaroi-Mikrh-h-symmetohh-sto-dhmopshfisma

No comments: