Thursday 27 December 2012

Gazprom: Συμβόλαιο για αγορά και μεταφορά αερίου από το Ουζμπεκιστάν

Η Gazprom υπογράφει Συμβόλαιο για αγορά και μεταφορά αερίου, προερχόμενου από το Ουζμπεκιστάν.
Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Gazprom, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία του Ουζμπεκιστάν.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης και παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ουζμπεκιστάν, Ρουστάμ Αζίμοφ, ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ και ο Πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Συμμετοχών Uzbekneftegaz, Σοκίρ Φαϊζουλάεφ, υπέγραψαν συμφωνία για την αγορά από τη Gazprom αερίου, προερχόμενου από το Ουζμπεκιστάν καθώς και για τη μεταφορά αερίου από το Ουζμπεκιστάν για την περίοδο 2013-2015.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν να δημιουργήσουν μία κοινή ομάδα εργασίας για να αναπτύξουν τη μακροπρόθεσμη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Gazprom και της Uzbekneftegaz.
Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Η Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου υπογράφηκε μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Συμμετοχών Uzbekneftegaz και της Gazprom το 2002. Η Συμφωνία προβλέπει μακροπρόθεσμες προμήθειες αερίου από το Ουζμπεκιστάν την περίοδο 2003-2012, τη συμμετοχή της Gazprom σε έργα παραγωγής φυσικού αερίου, καθώς και τη συνεργασία στην ανάπτυξη του εθνικού δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου προερχόμενου από την κεντρική Ασία μέσω της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν.
Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας, μία σειρά από συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου και συμφωνίες μεταφοράς φυσικού αερίου, έχουν υλοποιηθεί κατά το παρελθόν. Αυτές οι συμφωνίες λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

http://www.energypress.gr/news/Gazprom:-Symbolaio-gia-agora-kai-metafora-aerioy-apo-to-Oyzmpekistan

No comments: