Tuesday 25 June 2013

Το ΤΕΕ αργοπεθαίνει και βρυχάται πανικόβλητο από τον "οικονομικό μαρασμό"

Κατά καιρούς εμφανίζονται στην δημοσιότητα ανακοινώσεις και δελτία τύπου του ΤΕΕ που "γκρινιάζει" για τον οικονομικό μαρασμό την μη έγκριση των προϋπολογισμών του από τα αρμόδια υπουργεία και την κατάργηση των εισφορών 2% και 2 ο/οο.

Το ΤΕΕ βεβαίως ψάχνει συμπαράσταση από τα μέλη του διπλωματούχους μηχανικούς των πολυτεχνείων. Αμ δε. 

Το ΤΕΕ φυσικά δεν σκέφτηκε όταν στους παλαιούς καλούς καιρούς το μόνο που το ένοιαζε ήταν πως να αποκλίσει και πως να συνθλίψει τους αποφοίτους ΤΕΙ από την ομαλή άσκηση του αντικειμένου σπουδών τους και ελάχιστα ενδιαφέρθηκε για τα μέλη του. 
Όταν με την εγγραφή ενός νέου μηχανικού στο ΤΕΕ έμπαινες αυτομάτως στο ΤΣΜΕΔΕ και πλήρωνες εισφορές είτε εργαζόσουν είτε όχι. Όταν για το συγκεκριμένο θέμα γκρίνιαζαν οι άνεργοι μηχανικοί της γενιάς του 80 που χαντακώθηκε από την οικονομική κρίση και το ΤΕΕ σφύριζε αδιάφορα;
Όταν υποχρεούνται οι ενεργειακοί επιθεωρητές να σκάνε 120 ευρώ για αγορά λογισμικού που κανονικά έπρεπε να κόστιζε το πολύ 50ευρώ;
Όταν προσπαθούσε να λειτουργήσει σαν συντεχνία και νόμιζε οτι ήταν πανίσχυρο; 

Τελικά όμως αποδεικνύεται οτι ο βασιλίας είναι γυμνός. Και αν ρωτήσετε τους περισσότερους μηχανικούς και ειδικά τους νέους της γενιάς μου, τότε το 70-80% αισθάνονται απέχθεια για το ΤΕΕ.

Ας σας κλείσει λοιπόν το μνημόνιο και το ΔΝΤ. Ένα από τα ελάχιστα καλά που έκανε το μνημόνιο. 

No comments: