Monday 10 June 2013

Το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ και το κλάμα των πολιτικών-δημοσιογράφων

Πάλι άρχισαν οι κλάψες από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους για την "αναπάντεχη" είδηση οτι ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πώλησης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ στην Gazprom.

Τι να θυμηθούμε από τα παλιά; Πώληση του αεροδρομίου του ελληνικού στους Καταριανούς για αξιοποίηση του χώρου χτίσιμο ουρανοξύστη κτλ. Πώληση του ΟΠΑΠ που τελικά δεν ήρθε κανένας ξένος επενδυτής, πωλήθηκε βέβαια σε έλληνα επιχειρηματία. Πώληση σε Κινέζους που τελικά δεν προχώρησε τίποτε. Αλλά το κάθε πολιτικό κόμμα προσπάθησε σκοπίμως να εκμεταλλευτεί το γεγονός για μικροπολιτικά ωφέλη.

Η ουσία είναι μία οτι στην Ελλάδα που τα πάντα των πάντων από ΔΕΚΟ δημόσιο αλλά και ιδιοτικές εταιρείες, είναι χρεωμένα από τα νύχια μέχρι την κορυφή. Και αυτά τα χρέη κανένας ξένος επενδυτής δεν είναι διατεθημένος να τα πληρώνει αν δεν μπορέσει το κράτος να του εξασφαλίσει εγγυήσεις οτι τα χρήματα θα πληρωθούν. 
Αυτό λοιπόν συνέβει και με την Gazprom, δεν φταίει η Ε.Ε και η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε που λένε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι διαρροές από υψηλούς Ρώσους αξιωματούχους. Το έργο είναι γνωστό και το έχουμε δεί πολλές φορές.

No comments: