Tuesday 22 December 2015

Ώθηση από το πετρέλαιο λαμβάνουν οι ευρωαγορές


Ώθηση από την ανάκαμψη του πετρελαίου έλαβαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, Τρίτη, ενώ και το χρηματιστήριο της Ισπανία βρίσκεται σε θετικό έδαφος παρά το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας που επικρατεί στη χώρα. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό (WTI) καταγράφει κέρδη 1% στα 36,16 το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο το Brent ενισχύεται κατά 0,7% στα 36,60 το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι ψηφοφόροι στην Ισπανία τιμώρησαν τις πολιτικές λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση του Mariano Rajoy και η χώρα βρίσκεται σε αναζήτηση κυβερνητικής πλειοψηφίας με τον πρώην πρωθυπουργό να ψάχνει για εταίρο.
Μετά την έκπληξη που επιφύλαξαν τα μικρά κόμματα, όπως το αριστερό κόμμα Podemos, που κατάφερε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση σε απόσταση αναπνοής από τους Σοσιαλιστές (PSOE), η αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου για το Λαϊκό Κόμμα προοιωνίζεται περίοδο μακράς πολιτικής αστάθειας, γεγονός που βυθίζει τους ισπανικούς δείκτες.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,5% στις 358,92 μονάδες. Ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται σε ποσοστό 0,8% στις 3.239 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,6% στις 6.070,10 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,7% στις 4.598,46 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 10.611,94 μονάδες.
Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,9% στις 9.451,60, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,3% στις 21.161 μονάδες, ενώ ο ελβετικός SMI σημειώνει κέρδη 0,4% στις 8.575 μονάδες. Στις μακροοικονομικές ειδήσεις της ημέρας, η γερμανική καταναλωτική εμπιστοσύνη αναμένεται να ενισχυθεί τον Ιανουάριου του 2016, λόγω της ισχυρής οικονομικής προοπτικής της χώρας, των καλών θέσεων εργασίας και των σημαδιών που δείχνουν ότι  η εγχώρια ζήτηση θα συνεχίσει να στηρίζει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της GfK, όπως μεταδίδει το MarketWatch.
Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί στις 9,4 μονάδες τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τις 9,3 μονάδες στις οποίες ανήλθε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη GfK. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από τη Wall Street Journal είχε προβλέψει ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

"Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στα μέσα Νοεμβρίου και η συνακόλουθη αυξημένη απειλή της τρομοκρατίας στη Γερμανία δεν φαίνεται να επηρεάζει τους καταναλωτές της Γερμανίας", σύμφωνα με τη GfK.

(capital.gr)
 
http://energypress.gr/news/othisi-apo-petrelaio-lamvanoyn-oi-eyroagores

No comments: