Tuesday 22 December 2015

Πιθανή αποτυχία του Nord Stream 2 θα επηρεάσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, προειδοποιούν οι Ρώσοι

Μια πιθανή αποτυχία κατασκευής του Nord Stream 2 θα επηρεάσει δυσμενώς την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, προειδοποιει ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάιεφ.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό Tass, ο Ουλιουκάιεφ δήλωσε ότι «όλες οι συμβαλλόμενες πλευρές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά στις νομικές, τεχνικές, οικονομικές και χρηματοοικονομικές πτυχές της συμφωνίας. Προφανώς, η αποτυχία επισημοποίησης και εφαρμογής της συμφωνίας αυτής θα είναι σαν να πυροβολεί κάποιο το πόδι του». Παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι ο Nord Stream 2 αποτελεί αγωγός που θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Gernot Erler: Έργο ευρωπαϊκών εταιρειών, και όχι κυβερνητικό, ο Nord Stream 2

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ο αγωγός Nord Stream 2 αποτελεί έργο ευρωπαϊκών εταιρειών και όχι κυβερνητικό «πόνημα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμός WDR5 ο Γερμανός Gernot Erler, ειδικός συντονιστής για θέματα ρωσικής πολιτικής.
Ο ίδιος τόνισε ότι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου θα διασφαλίσει και θα βελτιώσει την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι «η ρωσική Gazprom δεν θέλει να εξαρτάται από την Ουκρανία για τη διαμετακόμιση αερίου». Προσέθεσε δε ότι το έργο έχει κάποια πολιτικά χαρακτηριστικά και ότι «μας ενδιαφέρει για να εμποδίσουμε να καταστεί το έργο πρεσβευτής μονομερούς αντι-ουκρανικής πολιτικής».
 
http://energypress.gr/news/pithani-apotyhia-toy-nord-stream-2-tha-epireasei-tin-energeiaki-asfaleia-tis-eyropis

No comments: