Tuesday 1 January 2013

Oettinger: Η Γερμανία θα έχει πυρηνική ενέργεια για άλλα 40 χρόνια

Η πυρηνική ενέργεια θα ανήκει στην καθημερινή ζωή της Γερμανίας για τουλάχιστον 40 χρόνια ακόμη, ανακοίνωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ενέργειας, Guenther Oettinger, στη γερμανική Rheinische Post.
«Στην Ευρώπη, υπάρχουν ακόμη 140 πυρηνικά εργοστάσια. Οι περισσότερες κυβερνήσεις δεν εξετάζουν καν το ενδεχόμενο να τα κλείσουν», φέρεται να δήλωσε ο Oettinger. «Στα γερμανικά πεδία, θα έχουμε ενέργεια που παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια για άλλα 40 χρόνια».
Ο Oettinger θεωρεί επίσης ότι είναι πιθανό να υπάρξουν νέα πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία. «Η έρευνα για την πυρηνική σύντηξη, η οποία είναι μια μορφή πυρηνικής ενέργειας, κάνει μεγάλη πρόοδο. Ίσως αυτή η τεχνολογία μια ημέρα να γίνει αποδεκτή στη Γερμανία», πρόσθεσε.
Η Γερμανία προωθεί μία από τις πιο φιλόδοξες στρατηγικές καθαρής ενέργειας, αλλά η ραγδαία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θεωρείται ως ο κύριος μοχλός για την αύξηση των ενεργειακών τιμών στη χώρα, προκαλώντας κριτική από τις ενώσεις καταναλωτών.
Σύμφωνα με τον Oettinger, οι Γερμανοί καταναλωτές πρέπει να προετοιμαστούν για τουλάχιστον άλλα πέντε έτη αυξημένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Η Γερμανία παράγει περισσότερο από το 25% της ενέργειάς της από ανανεώσιμες πηγές, όπως αιολική και ηλιακή ενέργεια, αλλά σχεδιάζει την πλήρη έξοδο από τις ενεργειακές πηγές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα, και πυρηνική ενέργεια, στα επόμενα 10 χρόνια, για θέματα ασφάλειας.

(capital.gr)

http://www.energypress.gr/news/Oettinger:-H-Germania-tha-ehei-pyrhnikh-energeia-gia-alla-40-hronia

No comments: