Wednesday 25 February 2015

Στόχο 10% για τις διασυνδέσεις ηλεκτρισμού θα ζητήσει η Κομισιόν

Οι προτάσεις της Κομισιόν για την ενεργειακή ένωση, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα, πρόκειται να συμπεριλάβουν ένα στόχο για 10% στις διασυνδέσεις ηλεκτρισμού, παρά τις αντιδράσεις ορισμένων κρατών-μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euractiv, η Κομισιόν δίνει μεγάλη έμφαση στις διασυνδέσεις και επιθυμεί οπωσδήποτε να θέσει τον συγκεκριμένο στόχο. Όλα αυτά ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επενδύσεις ύψους 105 δις. ευρώ που χρειάζονται για τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού ηλεκτρικού δικτύου. Εξ αυτών, τα 35 δις. ευρώ θα στραφούν στις διασυνδέσεις.
«Το διασυνδεδεμένο δίκτυο θα βοηθήσει προς τον στόχο της ενεργειακής ένωσης, δηλαδή την εξασφάλιση φθηνής, ασφαλούς και αειφόρου ενέργειας», σημειώνει η Ευρ. Επιτροπή στο προσχέδιο των προτάσεών της. «Η Ε.Ε. χρειάζεται να αυξήσει το ποσοστό των διασυνδέσεών της στο 10% ως το 2020 εάν θέλει να δημιουργήσει μια ανθεκτική ενεργειακή ένωση με μια προοδευτική κλιματική πολιτική», προσθέτει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος του 10% είχε τεθεί για πρώτη φορά το 2002, αλλά παρέμεινε ανεκπλήρωτος. Σήμερα, δώδεκα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν κάτω από το ποσοστό αυτό στις διασυνδέσεις τους.

http://energypress.gr/news/stoho-10-gia-tis-diasyndeseis-ilektrismoy-tha-zitisei-i-komision

No comments: