Wednesday 25 February 2015

Μαγνησία: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου ενίσχυσε την ζήτηση για καύσιμα

Το γεγονός ότι η μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης βοήθησε φέτος τον χειμώνα να κινηθεί η αγορά και να επιβιώσουν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, επισήμανε με δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Ν. Μαγνησίας Απόστολος Βολιώτης.

Όπως εξήγησε, η χαμηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος (που με την επιδότηση έφθασε και τα 0,50 €/λίτρο), έδωσε «ανάσα» στην αγορά και βοήθησε τα πρατήρια καυσίμων να επιβιώσουν τον χειμώνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων, φέτος υπήρξε γενικά μεγάλη κίνηση στην προμήθεια πετρελαίου και η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη απ' ότι πέρυσι, καθώς «πολλές πολυκατοικίες και μονοκατοικίες, που παλιότερα δεν έβαζαν, έβαλαν για φέτος πετρέλαιο θέρμανσης».
Ο κ. Βολιώτης ανέφερε ότι η κίνηση αυτή στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν αυτή που κράτησε τα πρατήρια τον χειμώνα. Μέχρι τα Χριστούγεννα η κίνηση ήταν καλή, αλλά Ιανουάριο και Φεβρουάριο η δουλειά έκανε «κοιλιά», ενώ για το τριήμερο της Αποκριάς ήταν ικανοποιητική, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο πρόεδρος των Βεζινοπωλών σημείωσε ότι η φθηνότερη τιμή για πετρέλαιο θέρμανσης ήταν την προηγούμενη εβδομάδα που η τιμή του είχε πέσει στα 0,85 €/λίτρο. Σήμερα η τιμή είναι από 0,90 ως 0,95 €, κάτι που οφείλεται στη διεθνή άνοδο της τιμής του πετρελαίου, ανέφερε.
Σημειώνεται ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης διαρκεί μέχρι 30 Απριλίου και ο κ. Βολιώτηες ευχήθηκε να πέσει ακόμη παρακάτω η τιμή για να προμηθευτούν και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή σήμερα. Επειδή πολύς κόσμος διαμαρτύρεται ότι δεν έλαβε ακόμη την επιστροφή φόρου από τη δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Βολιώτης τόνισε ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 και μετά δεν έβαλαν καθόλου τα χρήματα της τρίτης δόσης στους πολίτες.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι εκλογές καθυστέρησαν τη διαδικασία και, μέχρι να μπουν τα πράγματα στη φυσική τους ροή «μαθαίνουμε ότι δεν μπορούν να δώσουν χρήματα ακόμη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα γίνει». Ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών αναφέρθηκε και στην κατάσταση των πρατηρίων, που πλέον είναι υποχρεωμένα να εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών – εκροών.
Ο κ. Βολιώτης τόνισε ότι το συγκεκριμένο σύστημα που ελέγχει τις ποσότητες που προμηθεύεται και διαθέτει προς πώληση ο πρατηριούχος, έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στα πρατήρια που λειτουργούν, ενώ όσα είναι κλειστά και λειτουργήσουν στο μέλλον θα πρέπει να το έχουν εγκαταστήσει.
«Στο Ν. Μαγνησίας είναι κλειστά περίπου 20 πρατήρια, που δεν έχουν το σύστημα αυτό», δήλωσε ο κ. Βολιώτης, που συμπλήρωσε ότι τα κλειστά πρατήρια ήταν περισσότερα, αλλά μερικά άνοιξαν υπό άλλη διεύθυνση και άλλα λειτουργούν εταιρίες πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα, προς το παρόν, να είναι πιο λίγα, αυτά που είναι κλειστά.

http://energypress.gr/news/magnisia-i-ptosi-tis-timis-toy-petrelaioy-enishyse-tin-zitisi-gia-kaysima

No comments: