Tuesday 24 February 2015

Μαθιός Ρήγας: Σοβαρές ενδείξεις για κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas ήταν καλεσμένος στην 17η εκπομπή SBC Energy που μεταδόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Ο κ. Ρήγας μίλησε για τις προοπτικές στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων της χώρας μας με βάση τα νέα εγχώρια και διεθνή δεδομένα, αλλά και για τους στόχους της ίδιας της εταιρείας.
Τόνισε ότι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου δυσκολεύουν τις έρευνες σε μεγάλα βάθη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη κοιτασμάτων στη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, ο κ. Ρήγας είπε ότι οι πετρελαϊκές λαμβάνουν θετικά μηνύματα από την κυβέρνηση για τις έρευνες πετρελαίου. Επίσης, στην εκπομπή συζητήθηκε το «όχι» των Αζέρων στα ελληνικά αιτήματα σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, το αίτημα για ευρωπαϊκή επιδότηση στον αγωγό αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας, η αναστολή πρόσληψης των 560 υπαλλήλων στη ΔΕΗ, αλλά και η συγκρότηση της επιτροπής αξιολόγησης για τα πετρέλαια της Δ. Ελλάδας, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση.
Η εκπομπή SBC Energy, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Διευθυντής του Energypress, δημοσιογράφος Θοδωρής Παναγούλης, μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο κανάλι SBC και καταγράφει και παρουσιάζει τις εξελίξεις, τις τάσεις, τις εταιρείες και τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν στον τομέα της ενέργειας και διαμορφώνουν την "ενεργειακή ατζέντα" σε επίπεδο οικονομίας, επιχειρηματικότητας, αγοράς, θεσμών, τεχνολογίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αναλύσεις, έρευνες, η εκπομπή παρακολουθεί στενά τόσο τις κυβερνητικές και ρυθμιστικές  αποφάσεις που αφορούν τον κλάδο, όσο και τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, των συλλογικών φορέων, της πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας. Δείτε ολόκληρη την 17η εκπομπή στο βίντεο που επισυνάπτεται.

http://energypress.gr/news/mathios-rigas-sovares-endeixeis-gia-koitasmata-sti-dytiki-ellada-0

No comments: