Wednesday 25 February 2015

Στήριξη στον Turkish Stream από την Ουγγαρία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτωρ Ορμπάν, δήλωσε χθες ότι προτιμά την μεταφορά του ρωσικού αερίου προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και του αγωγού Turkish Stream. «Θέλουμε το αέριο να μεταφερθεί μέσω της Τουρκίας στη Σερβία και από εκεί στην Κεντρική Ευρώπη και την Ουγγαρία», δήλωσε σχετικά κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου στη Βουδαπέστη.

Ο Ορμπάν τόνισε επίσης ότι «θα αντιμετωπίσουμε έντονη αβεβαιότητα αν δεν λάβουμε καθόλου αέριο μέσω της Ουκρανίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη περιοχή καθιστούν την Τουρκία μια σημαντική χώρα για την μεταφορά του αερίου.
Από την πλευρά του, ο Νταβούτογλου είπε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να προσφέρει στήριξη στην Κεντρική Ευρώπη και την Ουγγαρία. «Είμαστε πρόθυμοι για συνεργασία στο αέριο και στην πυρηνική ενέργεια, όπως συμβαίνει στις κοινές δραστηριότητες των πετρελαϊκών μας σε τρίτες χώρες, σαν την Ρωσία», πρόσθεσε. Τέλος, ο Ορμπάν υπενθύμισε ότι η Τουρκία και η Ουγγαρία είχαν ζητήσει από την Ε.Ε. να εξετάσει την υλοποίηση του αγωγού Ναμπούκο, ο οποίος τελικά ακυρώθηκε.

http://energypress.gr/news/stirixi-ston-turkish-stream-apo-tin-oyggaria

No comments: