Wednesday 30 September 2015

Τζάκρη: Σύντομα η μείωση των βιομηχανικών τιμολογίων μέσω της διακοψιμότητας

Η μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες μέσω του μέτρου της διακοψιμότητας πρόκειται να συμβεί σύντομα, όπως αποκάλυψε σύντομα η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα.

Η υφυπουργός αποκάλυψε ότι είχε εχθές συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Από τον κ. Παναγιωτάκη ενημερώθηκε ότι πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της διακοψιμότητας. Δηλαδή της παροχής χαμηλότερων τιμολογίων στις ενεργοβόρες βιομηχανίες που συνάπτουν συμβόλαια διακοπτόμενης παροχής φορτίου.
Σήμερα Τετάρτη η υφυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα και συμφώνησαν για τη συμμετοχή του Συνδέσμου στο ειδικό όργανο που προτίθεται να συστήσει το υπουργείο, κατά το γαλλικό μοντέλο, αντικείμενο του οποίου θα είναι η χάραξη μακροπρόθεσμης βιομηχανικής πολιτικής με ορίζοντα το 2020. Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τους παραγωγικούς φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους και τα συναρμόδια υπουργεία.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την υφυπουργό, χαιρέτισε την ίδρυση πολιτικού προϊσταμένου για τη βιομηχανική πολιτική στην Ελλάδα. Όπως είπε: «Είναι ένα πρώτο θετικό βήμα σε συνεργασία με τη βιομηχανία να χαραχτεί η πολιτική που έχει ανάγκη ο τόπος μας» και σημείωσε: «Οι ιδιωτικές επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και δουλειές».
Από την πλευρά της η υφυπουργός ανέφερε πως το υπουργείο θα στηρίξει τις βιομηχανικές επενδύσεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτές πρέπει να γίνονται με όρους και κανόνες και όχι ενάντια στα συμφέροντα του δημοσίου. "Θα συνδιαμορφώσουμε με τους παραγωγικούς φορείς τη νέα εθνική βιομηχανική πολιτική της χώρας", δήλωσε.
 
http://energypress.gr/news/tzakri-syntoma-i-meiosi-ton-viomihanikon-timologion-meso-tis-diakopsimotitas

No comments: