Wednesday 30 September 2015

Κοζάνη: Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου με πλήρη ισχύ η τηλεθέρμανση

Στις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει με πλήρη θερμική ισχύ η τηλεθέρμανση Κοζάνης, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να έρθει νωρίτερα στα σπίτια με την δοκιμαστική λειτουργία που ξεκινά από αύριο, τόνισε μιλώντας σήμερα στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Γιώργος Πεκρίδης.

Υπογράμμισε πως η τιμή της θερμικής κιλοβατώρας παραμένει σταθερή για έβδομη συνεχή χρονιά διαμορφούμενη στα 43 λεπτά , και θα παραμείνει εκεί έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ΔΕΗ για την σύναψη νέας συμφωνίας, στην οποία θα επιδιωχθεί μεταξύ άλλων και η εξωαστική χρήση της που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει.
Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με τον κ. Πεκρίδη μέχρι  στις 31.12.2015 Αναφερόμενος στις οφειλές προς την ΔΕΥΑΚ, οι οποίες συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια και εκτοξεύτηκαν το τελευταίο διάστημα ο κ. Πεκρίδης τόνισε πως ανέρχονται στα 16 εκ. ευρώ, σημειώνοντας πως η ΔΕΥΑ αντιλαμβάνεται τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους πολίτες «κάνοντας υπομονή ακόμη και εις βάρος των οικονομικών αλλά και των όποιων επενδύσεων της» και κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν άμεσα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό των επεκτάσεων ο κ. Πεκρίδης είπε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της προκαταρκτικής μελέτης και αναμένεται η ολοκλήρωση και των υπολοίπων φάσεων της σε διάστημα 8 μηνών οπότε θα υποβληθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, που θα αφορά την εγκατάσταση τηλεθέρμανσης στις τοπικές κοινότητες Κρόκου και Δρεπάνου, με τις δυνατότητες επέκτασης ωστόσο να απαιτούν έναν ακόμη αγωγό μεταφοράς θερμικής ενέργειας.
 
http://energypress.gr/news/kozani-xekina-stis-15-oktovrioy-me-pliri-ishy-i-tilethermansi

No comments: