Tuesday 24 February 2015

Στρατηγική συνεργασία WATT+VOLT και Intelen στους έξυπνους μετρητές

H WATT+VOLT εγκαινίασε τη στρατηγική της συνεργασία με την εταιρεία Intelen, με στόχο την ανάπτυξη και την εφαρμογή μετρητικών συστημάτων κατανάλωσης ενέργειας για την εξοικείωση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της παρακολούθησης της κατανάλωσής τους και τη βαθύτερη κατανόηση των αναγκών τους σε ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Intelen αποτελεί μία από τις δυναμικότερες εταιρείες στον τομέα των «έξυπνων ενεργειακών δικτύων». Με έδρα στη Νέα Υόρκη, έχει ήδη αποσπάσει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις της.
Ειδικότερα, η WATT+VOLT και η Intelen, έχοντας ως μοχλό ανάπτυξης τη συνεχή έρευνα με βάση τις εξελίξεις των δικτυακών τεχνολογιών και την εφαρμογή προχωρημένων και καινοτόμων μεθοδολογιών, λανσάρουν στην ελληνική αγορά ενέργειας υπηρεσίες ηλεκτρονικής διαχείρισης ενέργειας για τους καταναλωτές.
Όπως σημειώνεται, η WATT+VOLT έχει ήδη λανσάρει στην ελληνική αγορά ενέργειας, από τις αρχές Ιανουαρίου 2015, τη νέα υπηρεσία WΑΤΤ+VOLT Energy Management που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς με παροχές Χαμηλής και Μέσης Τάσης, ενώ είναι ο πρώτος ιδιωτικός πάροχος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που προωθεί τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Πρόκειται για μια υπηρεσία με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, ώστε και οι λιγότερο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία πελάτες να μπορούν να τη χρησιμοποιούν και να επωφελούνται από αυτήν.
Οι επιχειρήσεις, μέσω εγκατεστημένων «έξυπνων» μετρητών έχουν πλέον ένα ισχυρότατο εργαλείο παρακολούθησης -σε πραγματικό χρόνο- της κατανάλωσης των εγκαταστάσεών τους, επεξεργασίας των δεδομένων και των δεικτών που θα λαμβάνουν και κυρίως θα μπορούν να προβούν σε συγκρίσεις με δείκτες που ορίζονται από τους ίδιους τους διαχειριστές, ώστε να βελτιώσουν το ενεργειακό τους προφίλ και να μειώσουν αποτελεσματικά τα λειτουργικά έξοδα της εκάστοτε εγκατάστασης.
 
http://energypress.gr/news/stratigiki-synergasia-wattvolt-kai-intelen-stoys-exypnoys-metrites

No comments: