Tuesday 15 January 2013

Αχτίδα φωτός στα φ/β το 2013 βλέπει η Deutsche Bank - Αναμένει αύξηση 22%

"Αχτίδα φωτός" έρχεται να δώσει η Deutsche Bank στους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίοι, όπως παραδέχεται, συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, ενώ και οι  προοπτικές της αγοράς εξακολουθούν να είναι ζοφερές.
Σε πρόσφατη ανάλυσή της, προβλέπει ότι η αγορά ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 22% και η συνολική παραγωγική ισχύς θα φθάσει τα 33,4 GW το 2013.
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη των αναλυτών της Deutsche Bank  μπορεί να μην πείθει ακόμα. Όμως το φως της δημοσιότητας έχουν δεί και άλλες εκθέσεις, όπως αυτή από την Εθνική Ένωση Εμπόρων, στην οποία υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ασχολούνται με την ηλιακή ενέργεια και αναμένεται να καταγράψουν σημαντικά κέρδη αυτή τη χρονιά.
Κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών, θα αποτελέσει η ανάπτυξη στην Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ινδία, η οποία θα αντισταθμίσει  την πτώση στη Γερμανία και την Ιταλία, εξηγούν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με τους ίδιους,  η κινεζική αγορά θα υπερδιπλασιάσει την παραγωγική της ικανότητα έως 10 GW το 2013, η ινδική αγορά θα την τριπλασιάσει έως 4 GW και οι  ΗΠΑ θα καταγράψουν άνοδο 29%, στα 4,5 GW.
Στον αντίποδα, η ζήτηση για ηλιακή ενέργεια σε Γερμανία και Ιταλία αναμένεται να μειωθεί στο μισό φέτος. Να σημειωθεί ότι το 2012 οι δύο αυτές χώρες κατέλαβαν την 1η και την 3η θέση αντίστοιχα  ως οι μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως.
Τις εκθέσεις ενισχύουν και reports χρηματιστηριακών εταιρειών που προτείνουν στους επενδυτές να κρατήσουν “bullish” θέση τόσο στις «ηλιακές» μετοχές, όσο και σε αυτές που ασχολούνται με το φυσικό αέριο.

http://www.energypress.gr/news/Ahtida-fwtos-sta-f-b-to-2013-blepei-h-Deutsche-Bank-Anamenei-ayxhsh-22

No comments: