Thursday 30 July 2015

Άλμα 2.342 MW για τα υπεράκτια αιολικά στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο

Άλμα πραγματοποίησαν οι εγκαταστάσεις των θαλάσσιων αιολικών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 στην Ευρώπη, καθώς αρκετά έργα ολοκληρώθηκαν. Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Αιολικών (EWEA), οι νέες εγκαταστάσεις έφτασαν τα 2.342,9 μεγαβάτ, δηλαδή στο τριπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το σύνολό τους αγγίζει τα 10.393,6 μεγαβάτ σε 82 αιολικά πάρκα σε 11 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Η εντονότερη ανάπτυξη σημειώθηκε στη Γερμανία, ενώ το μεγαλύτερο μέγεθος των νέων ανεμογεννητριών συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον σύνδεσμο. Παράλληλα, τονίζεται ότι στο α' εξάμηνο συνδέθηκαν 584 ανεμογεννήτριες με μέση ισχύ τα 4,2 μεγαβάτ από 3,5 μεγαβάτ πέρυσι.
Σύμφωνα με τον Κρίστιαν Ρούμπι, επικεφαλής πολιτικής του EWEA, προκειμένου να σιγουρευτεί η μελλοντική ανάπτυξη, χρειάζεται ένα σταθερό και προβλέψιμο ρυθμιστικό καθεστώς ανά την Ευρώπη. Επίσης, απαραίτητη κρίνεται η αναδιαμόρφωση της αγοράς ηλεκτρισμού και οι αναβαθμίσεις των υποδομών. Τέλος, τα κράτη-μέλη πρέπει να πετύχουν τους εθνικούς τους στόχους για το 2020 σε ότι αφορά τις ΑΠΕ.
 
http://energypress.gr/news/alma-2342-mw-gia-ta-yperaktia-aiolika-stin-eyropi-kata-proto-examino

No comments: