Friday 31 July 2015

Συνεργασία με Gazprom στον αγωγό Nord Stream επιδιώκει η Shell

Την πρόθεσή της να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Gazprom στον αγωγό Nord Stream 2 ανακοίνωσε η πετρελαϊκή Shell. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, o διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ότι οι δύο εταιρείες διαπραγματεύονται τις λεπτομέρειες της κοινοπραξίας, ενώ, παράλληλα, ο Beurden τόνισε ότι η Shell θεωρεί τη στρατηγική της σχέση με την Gazprom ως ένα θετικό βήμα προς την υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου.

Το πρότζεκτ της κατασκευής του Nord Stream-2 εξαγγέλθηκε στις 18 Ιουνίου όταν η Gazprom, η γερμανική E. ON, η Shell και η αυστριακή OMV υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας. Σύμφωνα με το πρότζεκτ, θα κατασκευαστούν άλλοι δύο αγωγοί στο πλαίσιο του υπάρχοντος συστήματος σωληνώσεων του NordStream με στόχο να αυξηθεί η χωρητικότητά του.
Οι πρώτοι δύο αγωγοί του Nord Stream λειτουργούν από το 2011 και το 2012 αντίστοιχα, με συνολική δυναμικότητα φυσικού αερίου 55 bcm ετησίως. Ο αγωγός, μήκους 1.224 χλμ, ξεκινά από το Βύμποργκ της Ρωσίας και, μέσω της Βαλτικής, καταλήγει στο Γκράιφσβαλντ της Γερμανίας.
 
http://energypress.gr/news/synergasia-me-gazprom-ston-agogo-nord-stream-epidiokei-i-shell

No comments: