Wednesday 29 July 2015

Προς υλοποίηση ο ρουμανικός αγωγός BRUA

Η ρουμανική δημόσια εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου «ΤRANSGAZ» προέβη στο πρώτο βήμα υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου BRUA. Πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναλάβει η εν λόγω εταιρεία για λογαριασμό του κράτους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Ευρωπαϊκή Ένωσης για τη δημιουργία της «Ενεργειακής Ένωσης».
Βάσει σχετικής προκήρυξης που αναρτήθηκε στο ρουμανικό ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων διαγωνισμών ( Electronic System of Public Procurement – SEAP/CIP 7.1.5.- CIP – Common Interest Project), η ΤRANSGAZ θα επενδύσει 2,8 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την εκπόνηση τεχνικής μελέτης για την κατασκευή, στο ρουμανικό έδαφος, τριών σταθμών μεγίστης συμπύκνωσης φυσικού αερίου, που θα αποτελούν μέρος του αγωγού διασύνδεσης Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας (BRUA).
Κάθε σταθμός συμπύκνωσης θα περιλαμβάνει τρεις θερμοσυσσωρευτές (δύο σε λειτουργία και έναν εφεδρικό) και θα έχει ελάχιστη δυναμικότητα 10 ΜW περίπου. Η προκήρυξη αφορά την υπογραφή δημόσιας σύμβασης, ενώ ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός, μειοδοτικός. Μέρος του έργου θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και από οφέλη μη επιστρεφόμενων χρηματοδοτήσεων μέσω του συστήματος ‘Connecting Europe Facility-Energy’.
H καταληκτική ημερομηνία για συμπλήρωση και υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό θα είναι η 2α Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.π.μ., ενώ η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή προσφορών θα είναι η 3η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10 π.μ.. Το άνοιγμα των προσφορών θα λάβει χώρα την 3/9/2015 και ώρα 12 μ.μ. στην έδρα της ρουμανικής εταιρείας.
 
http://energypress.gr/news/pros-ylopoiisi-o-roymanikos-agogos-brua

No comments: