Wednesday 29 July 2015

Η Siemens επεκτείνει τη σειρά Acvatix με κινητήρες για βάνες μικρής διαδρομής

Η Διεύθυνση Κτηριακών Αυτοματισμών της Siemens παρουσιάζει τους νέους ηλεκτρομηχανικούς κινητήρες για κοχλιωτές βάνες μικρής διαδρομής, για χρήση στην παραγωγή και τη διανομή θερμικής και ψυκτικής ενέργειας. Αυτοί οι εξαιρετικά συμπαγείς κινητήρες προσφέρουν μεγάλη δύναμη και μικρούς χρόνους λειτουργίας, ενώ είναι εξοπλισμένοι με ένα πολυλειτουργικό χειροκίνητο μοχλισμό και με μια εμφανή ένδειξη κατάστασης λειτουργίας.
Η εγκατάσταση και σύνδεση βάνας/κινητήρα μπορεί να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια χάρη στις κλέμες τύπου push-in και τον ιδιαίτερα μεγάλο χώρο καλωδίωσης, ενώ παράλληλα επιτρέπεται η άνευ εργαλείου λειτουργία και συντήρηση των συστημάτων HVAC.
Όλοι οι νέοι κινητήρες διαθέτουν έναν ενιαίο σχεδιασμό και ακολουθούν τη δοκιμασμένη φιλοσοφία λειτουργίας των μεγάλης διαδρομής κινητήρων Acvatix. Προσφέρουν έναν καινοτόμο πολυλειτουργικό χειροκίνητο μοχλισμό, ο οποίος είναι εύκολα προσβάσιμος από οποιαδήποτε θέση κι επιτρέπει στο χειριστή να επιτύχει μια πλήρη διαδρομή με λίγες στροφές. Αυτό διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και σέρβις. Μια λύση προστασίας υπερφόρτωσης αποτρέπει ενδεχόμενη βλάβη στον κινητήρα. Επίσης, ένας δείκτης θέσης γύρω από το χειροκίνητο μοχλισμό καθιστά εύληπτη την οπτική ένδειξη από απόσταση σχετικά με το εύρος ανοίγματος της βάνας. Ακόμη, μια λυχνία LED στον κινητήρα υποδεικνύει ξεκάθαρα την κατάσταση λειτουργίας.
Αυτοί οι νέας γενιάς κινητήρες μικρής διαδρομής πληρούν όλες τις ισχύουσες οδηγίες, είναι πιστοποιημένη κατά UL και CE και είναι συμβατοί με όλες τις βάνες Acvatix μικρής διαδρομής  που έχουν παραχθεί τα τελευταία 40 χρόνια. Έτσι, είναι εξαιρετικά κατάλληλοι τόσο για νέες εγκαταστάσεις, όσο και ιδίως για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων συστημάτων HVAC.

http://energypress.gr/news/i-siemens-epekteinei-ti-seira-acvatix-me-kinitires-gia-vanes-mikris-diadromis

No comments: