Friday 31 July 2015

Αυξημένη η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στη Ρόδο

Η άνοδος της θερμοκρασίας στη Ρόδο προκάλεσε αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή κ. Μιχάλης Μπαρδακάς χθες η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα έφθασε τα 195 Μεγαβάτ. «Τις τελευταίες ημέρες, που η θερμοκρασία παρουσίασε άνοδο είχαμε αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρικό ρεύμα. Χθες φθάσαμε τα 195 Μεγαβάτ και προχθές τα 190 Μεγαβάτ», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς.
Σε ερώτηση αν ο ΑΗΣ Σορωνής μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Μπαρδακάς δήλωσε:

«Το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σορωνή μπορεί να παράγει μέχρι 202 μεγαβάτ. Με τις εφεδρικές μηχανές που έχουν εγκατασταθεί σε υποσταθμούς της επιχείρησης η παραγωγή μπορεί να φθάσει τα 220 Μεγαβάτ. Ο ανάγκες έστω και με προσπάθεια καλύπτονται». Τη λύση σε ό,τι αφορά την επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα θα δώσει το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ, που κατασκευάζεται στη Νότια Ρόδο.
«Εκτιμώ πως θα έχουμε επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Το έργο έχει προχωρήσει αρκετά τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις κτιριακές του εγκαταστάσεις», δήλωσε ο κ. Μπαρδακάς. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τη διοίκηση της ΔΕΗ, μόλις ολοκληρωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση των μηχανών.
«Το χρονοδιάγραμμα μας δείχνει πως τον Οκτώβριο του 2016 θα ξεκινήσει να λειτουργεί η πρώτη μηχανή στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Και οι επτά μηχανές θα είναι σε λειτουργία στις αρχές του 2017. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες δοκιμές των συστημάτων”, είπε ο κ. Μιχάλης Μπαρδακάς.
 
http://energypress.gr/news/ayximeni-i-zitisi-gia-ilektriko-reyma-sti-rodo

No comments: