Friday 31 July 2015

Κατακόρυφη άνοδος για την παραγωγή των φωτοβολταϊκών στη Βρετανία

Έντονη άνοδος παρατηρείται στην παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στη Βρετανία λόγω των αυξημένων εγκαταστάσεων που σημειώθηκαν την τελευταία διετία. Πιο αναλυτικά, η παραγωγή αυτού του είδους αυξήθηκε κατά 153% στο β' τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι και έφτασε το 1,37 γιγαβάτ, καλύπτοντας το 4% των αναγκών της χώρας.
Παρόλα αυτά, η ραγδαία ανάπτυξη των φ/β συνοδεύτηκε από υπεπροσφορά στο δίκτυο και περιόδους αρνητικών τιμών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως τονίζει η εταιρεία αναλύσεων EnAppSys. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι συμβατικοί σταθμοί ενέργειας θα πρέπει να είναι πιο έτοιμοι στο εξής για να αντισταθμίσουν τις διακυμάνσεις στην παραγωγή των ΑΠΕ.
“Αν η παραγωγή των φ/β και των άλλων ΑΠΕ συνεχίσει να αυξάνεται, τότε οι συμβατικοί σταθμοί με καύσιμο το αέριο και τον άνθρακα θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι για να αποφύγουμε την υπερπροσφορά στο δίκτυο και το να πληρώνουμε αρνητικές τιμές”, σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Όλα αυτά ενώ ο κλάδος των φ/β αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να απομακρύνει βασικές επιδοτήσεις των προηγουμένων ετών.
 
http://energypress.gr/news/katakoryfi-anodos-gia-tin-paragogi-ton-fotovoltaikon-sti-vretania

No comments: