Friday 7 September 2012

Τα παράπονά σας στη ΡΑΕ - Τι δείχνει η έκθεση της αρχής

Την έκθεση στην οποία καταγράφονται και κατηγοριοποιούνται οι έγγραφες αναφορές των καταναλωτών, έδωσε στη δημοσιότητα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο αριθμός των αναφορών που υποβλήθηκαν στην Αρχή κατά τη διάρκεια του 2011 σύμφωνα διαμορφώθηκε σε 235, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την Αρχή, η αύξηση που καταγράφηκε το 2011, οφείλεται στον μεγάλο αριθμό αναφορών που υποβλήθηκαν ατομικά από καταναλωτές και συλλογικά μέσω των συλλογικών ενώσεων και οργανωμένων φορέων καταναλωτών, μετά την εντονότερη δραστηριοποίηση των Εναλλακτικών Προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας στη λιανική αγορά, Aegean Power και Energa Power Trading, και τη συνεπακόλουθη αλλαγή προμηθευτή που επέλεξαν χιλιάδες καταναλωτές.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι δραστηριοποιούμενες στη λιανική αγορά εταιρείες Energa Power Trading και Aegean Power κατέγραψαν σημαντικό μερίδιο στις αναφορές των καταναλωτών που υποβλήθηκαν εγγράφως στην Αρχή. Ο διαχωρισμός δραστηριοτήτων της ΔΕΗ Α.Ε.,ως Προμηθευτής και ως Διαχειριστής του Δικτύου, επίσης αποτυπώνεται για πρώτη φορά.

http://www.energypress.gr/news/Ta-parapona-sas-sth...-RAE-Ti-deihnei-h-ekthesh-ths-Arhhs

No comments: