Wednesday 26 September 2012

Πιο ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική ζητά από τη ΔΕΗ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Αντικίνητρο για την ελληνική μεταποίηση αποτελεί το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) πρόσφατα στη ΔΕΗ, εκφράζοντας τις ενστάσεις του σχετικά με το ύψος των τιμολογίων της.
Οι αντιδράσεις του Επιμελητηρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΑ στην οποία συμμετείχαν στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ, τη στιγμή που τόσο το ΒΕΑ όσο και μεμονωμένες επιχειρήσεις ζητούν από την Επιχείρηση να εφαρμοστούν διορθωτικά μέτρα για τους καταναλωτές υψηλής τάσης και μέσης τάσης, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, με στόχο τη μείωση του κόστους που καλούνται να επωμιστούν. Παράλληλα, το ΒΕΑ ζητά και την παροχή εκπτώσεων για την έγκαιρη και τακτική εξόφληση των λογαριασμών.
Τα αιτήματα αυτά σχετίζονται και με τις θέσεις που έχει υιοθετήσει η ΡΑΕ σε πρόσφατες αποφάσεις της που αφορούν την διαφωνία της ΔΕΗ με μεγάλους καταναλωτές της εγχώριας αγοράς. Η Αρχή έχει συστήσει στην Επιχείρηση να προβεί σε εξειδικευμένα τιμολόγια όσον αφορά τη μέση και υψηλή τάση, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη ή κατηγορίας καταναλωτών που εξυπηρετεί.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΑ παραβρέθηκαν εκ μέρους της ΔΕΗ οι Φώτης Μανδάνας, διευθυντής, και Γρηγόρης Νταλής βοηθός διευθυντή από τη Διεύθυνση συναλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας. Τα στελέχη της ΔΕΗ επεσήμαναν σε ό,τι αφορά στην κοστολόγηση, ότι «η ΔΕΗ κινείται στα όρια του κόστους και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέριμνα για τη μείωση της φορολογίας στα τιμολόγια της ΔΕΗ στη μεταποίηση».

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=62072

No comments: