Tuesday 25 September 2012

Το υβριδικό σπίτι της “Μπατιστάτος” καταργεί το πετρέλαιο θέρμανσης

Τον νέο τύπο κατοικίας που απελευθερώνει τους ιδιοκτήτες της από τις δαπάνες πετρελαίου για θέρμανση, παρουσιάζει στην αγορά η κατασκευαστική κατοικιών Μπατιστάτος.
Πρόκειται για ένα έξυπνο συνδυασμό φωτοβολταϊκού συστήματος, αντλίας θερμότητας και ενδοδαπέδιας θέρμανσης που λειτουργεί, εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη αυτονομία από το πετρέλαιο και το κόστος του.

«Η προσπάθειά μας αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της πολιτικής μας να προσφέρουμε πάντα σε όποιον επιθυμεί να χτίσει το δικό του σπίτι, τις καλύτερες δυνατές λύσεις και σε τιμές που έχουν δημιουργήσει τη δική τους δυναμική» τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Μπατιστάτος, γενικός διευθυντής της κατασκευαστικής, ενώ υπογραμμίζει συγχρόνως πως «Το κόστος για το υβριδικό σπίτι αποτελεί ακόμα μία ευχάριστη παράμετρο, η οποία θα ενθαρρύνει όσους επιθυμούν ιδιόκτητη κατοικία να πάρουν γρήγορα την ανάλογη απόφαση».
Υβριδικό σπίτι ή hybrid house, σημαίνει πως αυτό το σπίτι, είναι πάντα συνδεδεμένο με το δίκτυο της

ΔΕΗ, για λόγους ασφαλείας, αλλά στην πράξη, εκμεταλλευόμενο κάθε δυνατή ΑΠΕ που μπορεί να χρησιμοποιήσει, παράγει πρακτικά, όλη την ενέργεια που χρειάζεται και συνεπώς, με την αξία του κατατάσσεται στην κατηγορία των κτιρίων, με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.
Το υβριδικό σπίτι διαθέτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως θερμοπρόσοψη για μηδενισμό θερμικών απωλειών, αλουμίνια με θερμοδιακοπή και ενεργειακά τζάμια, εξασφαλίζοντας το μάξιμουμ της οικονομίας και μη επιβαρύνοντας συγχρόνως το περιβάλλον.

http://www.econews.gr/2012/09/25/ybridiko-spiti-batistatos/

No comments: