Tuesday 25 September 2012

Σύστημα θέρμανσης ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ



Σήμερα έγινε γνωστή στο διαδίκτυο η Ελληνική πατέντα που θερμαίνει ένα σπίτι με την ισχύ μιας τοστιέρας και χωράει μέσα και σε μια παπουτσοθήκη. Περισσότερα θα βρείτε στο παρακάτω link:


Ο όγκος του συστήματος δεν με απασχολεί, αλλά με απασχολεί πόση ισχύ καταναλώνει πόση δίνει και ποια η απόδοσή του.

Μιας και έγινε λόγος για τοστιέρα. Η μέση ισχύς των περισσότερων τοστιέρων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τα 800 W. Ένα το κρατούμενο λοιπόν.
Μιας και έγινε λόγος και για θέρμανση σπιτιού. Ένα μέσο σπίτι με όχι και τόσο καλή μόνωση χρειάζεται θέρμανση 100W/τμ, ένα σπίτι 90τμ θέλει φορτίο 9kW. Δύο τα κρατούμενα.

Από τα παραπάνω να υποθέσω λοιπόν ότι με το σύστημα ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, από ηλεκτρική ισχύ 800W δίνει ισχύ τουλάχιστον θερμική 10kW; Δηλαδή έχουμε μια απόδοση 1150% ή συντελεστή COP 12.5; Δηλαδή στο 1W καταναλισκόμενης ενέργειας δίνει 12.5W θερμικής ενέργειας.

Για το γεγονός που ανέφερε ο εφευρέτης ότι με το σύστημα αυτό έχουμε εξοικονόμηση 50% σε σχέση με το πετρέλαιο. Η εξοικονόμηση 50% στα χρήματα μπορεί με μια πολύ καλή προσέγγιση να μεταφραστεί σε 50% λιγότερη ενέργεια. Και αν θεωρήσουμε ότι συγκριτικά οι ώρες λειτουργίας του συστήματος είναι ίδια με το πετρέλαιο τότε σημαίνει 50% λιγότερη ισχύ.
Άρα λοιπόν άμα είχαμε ένα σπίτι με θερμικό φορτίο 9kW το σύστημα έπρεπε να είχε ισχύ 4.5-5kW. Διαφορετικά για να έχει το σύστημα την ισχύ μιας τοστιέρας (800W) τότε η θερμική ισχύς του σπιτιού θα πρέπει να είναι αυξημένη κατά 50% δηλαδή 1200W πράγμα αδιανόητο.

Όσον αφορά για το φαινόμενο της ηλεκτροδιέγερσης που επικαλείται ο εφευρέτης ότι είναι η αρχή λειτουργίας του εν λόγω συστήματος και ζεσταίνει το νερό σαν τον φούρνο μικροκυμάτων.

Είτε έχουμε θέρμανση με κλασσική ηλεκτρική αντίσταση είτε έχουμε θέρμανση με μικροκύματα η μετατροπή ενέργειας από ηλεκτρική σε θερμική είναι 1W προς 1W. Το μοναδικό πλεονέκτημα της θέρμανσης με μικροκύματα είναι ότι η θέρμανση είναι ταχύτερη έναντι της ηλεκτρικής αντίστασης, αυτό επουδενί δεν σημαίνει οτι έχουμε και υψηλότερη ισχύ.

Τώρα για τα 0.3kW που χρειάζεται ένας χώρος για να ζεσταθεί με το σύστημα, προσωπικά δεν πείστηκα καθόλου ότι ισχύει αυτό το νούμερο, αφού δεν υπάρχουνε στο διαδίκτυο επίσημες εργαστηριακές μετρήσεις. Ο εφευρέτης επικαλέστηκε ότι έγιναν κάποια πειράματα σε ψυγεία με φρούτα το καλοκαίρι και μάλλον από εκεί θα μετρήθηκε η ισχύς και η απόδοση του συστήματος, αλλά επί του συγκεκριμένου πειράματος επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες αν μετρήθηκε σωστά η ισχύς και τα φορτία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νεότερη ανακοίνωση του blog:
http://energy-engineer.blogspot.gr/2013/01/blog-post_729.html

67 comments:

Anonymous said...

ο εφευρετης λεει 0,05 ευρω την ωρα, δηλαδη 0,4 ευρω τη μερα για 8 ωρες λειτουργιας, δηλαδη 12 ευρω το μηνα. θελετε να το στρογγυλεψουμε στα 50 ευρω το μηνα? το στρογγυλευουμε. Αν μου βρεις αλλο τροπο να ζεσταθω με 50 ευρω το μηνα, πες τον μου για να ξερω. Αυτο που θα επρεπε να κανετε σαν blog ενεργειακης τεχνολογιας και μηχανικης, ειναι να καλεσετε τον εφευρετη να σας προσκομισει και αλλα στοιχεια και οχι να το κατακρινετε με το γαντι!Σοβαρευτειτε επιτελους , εκτος αν παιζετε αλλα παιχνιδια!

EnergyTechnology said...

Φίλε μου σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν μονάχα οι απλοί πολίτες που ψάχνουν συστήματα θέρμανσης για να ζεσταθούνε, αλλά υπάρχουν και μηχανικοί και άλλα άτομα περισσότερο ψαγμένα που δεν πείθονται μονάχα με παρουσιάση τιμών για μια συσκευή. Δεν γνωρίζω τι επαγγέλεστε αλλά ούτε το 99% των μηχανικών δεν πιστεύει οτι με την ισχύ μιας τοστιέρας θα ζεστάνουμε ένα σπίτι.

Όσον αφορά για το τι είμαστε και τι παιχνίδι παίζουμε θα στο πω ξεκάθαρα. Είναι ένα blog όπως χιλιάδες άλλα που ο κάθε blogger γράφει τις δικές του προσωπικές απόψεις ανεξαρτήτως αν οι αναγνώστες/παρατητητές τις θεωρούν χαζές κτλπ. Εδώ πέρα αναρτώ ειδήσεις αλλά σε αρκετά δικά μου κείμενα σχολιάζω και κατακρίνω διάφορα πράγματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, τα κατακρίνω πάντοτε με βάση αυτά που έμαθα στην σχολή μου. Πες μου και εσύ αν επιτρέπεται τι παιχνίδι παίζεις.

Τόσο με τα συστήματα ιόντων τόσο με τα θερμομαγνητικά καλοριφέρ όσο και με αυτό το σύστημα, οι θερμοδυναμικοί νόμοι δεν μπορούν να παραβιαστούν ούτε εδώ. Η ουσία είναι οτι με 1W ηλεκτρικής ισχύος έχεις 1W θερμικής.

Όσο για τον εφευρέτη, ίσως να έχεις δίκιο οτι έπρεπε να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία πρωτού πούμε κάτι, αλλά το θέμα είναι οτι αυτός που έχει την υποχρέωση να πείσει τον κόσμο για αυτό που έχει κατασκευάσει είναι ο δημιουργός του και όχι ο καθένας που κοιτάει και παρατηρεί κάτι. Όποιος θέλει μπορεί να αποστείλει πρόσθετα στοιχεία στο email energyservice1@gmail.com

Και για να απαντήσω αμιγώς στο ερώτημα με τους αριθμούς που μου ανέφερες. Τι πάει να πεί να σου βρώ άλλο σύστημα που να ζεσταίνει με 50ευρώ; Σου έγραψα κάποια επιχειρήματα και υπολογισμούς αυτά τα πέρασες στο ντούκου;

Ta 0.05 ευρώ την ώρα ηλεκτρική ενέργεια αν μιλήσουμε για το οικιακό τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ αντιστοιχεί σε ενέργεια λίγο μικρότερη της 1kWh. Το τιμολόγιο γράφει οτι για 0 εώς 800kWh η χρέωση είναι 0.05625ευρώ/kWh, οπότε με 1kW ισχύος που θα καταναλωθεί σε 1 ώρα θα χρεωθείς με 0.05625 ευρώ. Για να χρεωθείς 0.05ευρώ όπως είπε ο εφευρέτης θα πρέπει να έχεις ισχύ του συστήματος 800W, όσο δηλαδή ανέφερε ο εφευρέτης.

Η ουσία είναι οτι με αυτά που ανέφερα στο κείμενό μου με 800W δεν θερμαίνεις κανένα σπίτι, το πολύ πολύ κανένα περίπτερο στον δρόμο.

Επειδή αυτά που έγραψα μπορεί να τα διαβάσει και ο εφευρέτης θέλω να ξεκαθαρίσω οτι δεν έχω σκοπό να προσβάλλω τον εφευρέτη με τα γραφόμενά μου, αλλά νομίζω οτι έχω το δικαίωμα να γράφω και να εκφράζω την άποψή μου.

Anonymous said...

Μα φυσικα καιει οσο μια τοστιερα ,αλλα πρεπει να εχεις το θερμοστατη χωρου στους 10 βαθμους κελσιου

Ηλεκτρολόγος μηχανικός said...

Δεν είναι δυνατόν αυτόν τον καιρό με τέτοια οικονομικά προβλήματα να βγαίνει ο κάθε μη πώ τι και να μας παρουσιάζει το νέο δικό του επαναστατικό σύστημα που θα έχεις τσάμπα ζέστη με λίγα χρήματα. Ότι γράφει ο energytechnology συμφωνώ απόλυτα. Η αρχή διατήρησης της ενέργειας ισχύει για όλες τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων θέρμανσης και αυτή η αρχή είναι ένα αξίωμα που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει επιστημονικά και πειραματικά κανείς, όποιος το κάνει πάει για βραβείο νόμπελ. Ακόμα και στο aircondition που έρχονται πολλοί και λένε οτι είναι το μοναδικό μηχάνημα που αποδίδει περισσότερο από όσο καταναλώνει, αυτή την διαφορά ενέργειας της αποδιδόμενης με της καταναλισκόμενης την απορροφάει από το περιβάλλον μέσω της εξωτερικής μονάδας. Ο εφευρέτης και ο κάθε εφευρέτης λοιπόν για να επικαλείται αυτά που λέει θα πρέπει να μας εξηγήσει από που εντοπίζει το σύστημά του αυτό το τεράστιο χάσμα ενέργειας ωστέ να μπορεί με 700W όσο μια τοστιέρα δηλαδή να ζεσταίνει ικανοποιητικά ένα ακίνητο των 9000 και 10000W.

Anonymous said...

πηγα σημερα και ρωτησα στον αντιπροσωπο στη λαρισα. δεν εχω τις γνωσεις για να τα αναλυσω οποτε σας τα μεταφερω οπως τα συγκρατησα: το συστημα ρυθμιζεται στις 3,5 - 4 κw δουλευει με νερο το οποιο θερμαινεται πολυ γρηγορα. αρα σε μια ωρα χρησης δουλευει για ενα κλασμα αυτης. επισης τα καλοριφερ εχουν ενσωματωμενη πλακετα θερμοστατη και συνδεονται σαν σε δικτυο οποτε και ρυθμιζονται το καθενα αυτονομα και (αυτο μου φανηκε αρκετα περιεργο) εφοσον ειναι συνδεδεμενα σε δικτυο η καταναλωση τους γίνεται πολυ μικρη. αυτα τα λιγα και ελπιζω να σας εδωσα καποια πληροφορια. Εγω παντως δεν πολυπειστηκα.

EnergyTechnology said...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε μου.

Δεν πείστικα καθόλου από αυτά. Εφόσον το σύστημα ρυθμίζεται 3.5-4kW πέφτει ο μύθος της τοστιέρας. Με 3.5-4kW ηλεκτρικής ισχύος και αν υποθέσω οτι η απόδοση του συστήματος είναι 100%, ζεσταίνεις ένα πολύ καλά μονωμένο σπίτι 40-50 τετραγωνικών. Σε περίπτωση μη καλής μόνωσης ούτε λόγος.

Να πώ και μερικά πράγματα για την ώρα χρήσης, όντως με την τεχνολογία μικροκυμάτων η θέρμανση του μέσου είναι ταχύτερη αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα θερμανθεί ο χώρος με περισσότερο θερμικό φορτίο από οτι με ένα συμβατικό σύστημα, αλλά θα φτάσει γρηγορότερα μια συγκεκριμένη θερμοκρασία η οποία θα είναι χαμηλότερη από αυτή του συμβατικού συστήματος διότι προφανώς η ισχύς του συστήματος θα είναι χαμηλότερη του συμβατικού.

θοδωρης said...

Καλημέρα,ξέρει κανείς που ειναι η αντιπροσωπεία στη αθήνα για να το δω από κοντα?Ευχαριστώ.

EnergyTechnology said...

Όχι δεν γνωρίζω, ένας αναγνώστης παραπάνω έκανε αναφορά για την Λάρισα.

Anonymous said...

ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ ΥΠΕΡΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Θοδωρης said...

Καλημέρα,εχεις κάποιο τηλέφωνο απο τον αντιπρόσωπο για να επικοινωνήσω μαζί του.Ευχαριστώ.

Θοδωρης said...

Καλημέρα εχεις κάποιο τηλεφωνο απο τον αντ/πο στη Λάρισα να επικοινωνήσω?Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Καλημέρα σας κύριοι.

Προσωπικά, μου άρεσε το σύστημα αυτό όταν μου το παρουσίασε ο ίδιος ο εφευρέτης. Βέβαια δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις σε τέτοια τεχνολογικά θέματα, αλλά πρακτικά γνωρίζω ότι απο το πετρέλαιο είναι σίγουρα φθηνότερο αυτό το σύστημα, και μου λύνει τα χέρια απο τα προβλήματα που μου παρουσιάζουν οι εναλλακτικές λύσεις των πέλετ, ξύλων, αερίου κ.λ.π. Μένω σε διαμέρισμα και δεν υπάρχει πολυτέλεια αποθήκευσης καύσιμης ύλης. Αποφάσισα λοιπόν να το δοκιμάσω. Όσο για την επικοινωνία με την εταιρεία ή τον ίδιο τον εφευρέτη, μπορείτε να τον βρείτε εδώ:

ECOTHERMICA Ε.Π.Ε

1ο χιλ. Π.Ε.Ο. Κατερίνης Θεσσαλονίκης

Τηλ.: 23510-25900 & 23510-25940 FAX.: 23510-25903

email: info@ecothermica.eu

Και όταν πια έχετε αποτελέσματα, μην διαστάσετε να τα δημοσιεύσετε κύριοι.

Ευχαριστώ για το βήμα.

EnergyTechnology said...

Μάλιστα. Για το πετρέλαιο, δεν γνωρίζουμε ακόμα άμα είναι όντως ακριβότερο από το ηλεκτρικό, θα δημοσιεύσω σε μερικές ημέρες μελέτη σύγκρισης κόστους που θα περιλαμβάνονται και τα πρόσθετα τέλη που υπάρχουν στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος.

EnergyTechnology said...

Τι είναι πάλι αυτά τα αερόθερμα;

Anonymous said...

Από ραδιοφωνατζής εφευρέτης επιπέδου NASA ο Μπάμπης...

http://lefteria.blogspot.co.uk/2010/02/blog-post_4300.html

Αερόθερμα υπερμαγνητικής αντίστασης said...

http://magnitika.blogspot.com

EnergyTechnology said...

Φίλε μου καλό είναι να μην βγάζουμε συμπεράσματα για έναν άνθρωπο μόνο από ένα post ενός blog που δίχνει μια φωτογραφία για τον άνθρωπο αυτό. Μπορεί εκείνη την εποχή να ήταν καλεσμένος ο εφευρέτης σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή και να ανακοινώθηκε μέσω του blog αυτό. Το κείμενο εδώ δεν το έγραψα σε καμία περίπτωση για να προσβληθεί ο εφευρέτης είτε μέσω του κείμενου είτε μέσω των σχολίων.

EnergyTechnology said...

Μάλιστα, το διάβασα το ανέκδοτο. Πολύ καλό! Ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να δημοσιεύσω και άλλο post με τέτοια συστήματα.

axinos said...

Δεν χρειαζεται να ειναι κανεις μηχανικος για να καταλαβει τις απατες που μας πλασσαρουν,
αρκει να τελείωσε το λυκειο και στο μαθημα της φυσικης να μην κοιμοτανε!!!

Στην Ελλαδα υπαρχει το εξης ιστορικο:
1) μας πουλησαν τα αυτοκολλητα για κινητα τηλεφ (5000δρχ)
που απορροφουσαν την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια για προφυλαξη του χρηστη!!
2) Μας πουλησαν τα μαγνητακια που βαζουμε στην παροχη βενζινης και μαγνητιζουν το νερο
(ή οτι αλλο το κανουν) και ανεβαζει την θερμικη του ικανοτητα!!! και ετσι
κανουμε οικονομια στην βενζινη, επισης υπαρχουν και τα αντιστοιχα για diesel.
3) Μας πουλησαν τα μαγνητακια ή τις ηλεκτρονικες πλακετες που βαζουμε στην παροχη νερου
και ετσι δεν πιανουν αλατα οι αντιστασεις των πληντηριων.
4) Μας πουλησαν τον Σοσιαλισμο που θα μας σωσει από την επαρατη δεξια.
5) Μας πουλησαν τους Ολυμπιακους Αγωνες Athens 2004 για να δοξαστει η Ελλαδα!!!
δηλ. περιμεναμε περιπου 5000χρονια (απο την Μινωικη εποχη) για να δοξαστουμε επι ΠΑΣΟΚ
με Σημιτη, Αβραμοπουλο, Αγγελοπουλου και τα λοιπα μελη της συμμοριας.
6) Μας πουλησαν τις BMW τις MERCEDES και τα GAYENE για να γεινουμε ευρωπαιοι!!!

τωρα μας πουλανε τις θαυματουργες πατεντες τους θερμανσης με κλανιες!!! και εμεις
τους πιστεουμε και τα αγοραζουμε.

Πρεπει να παραδεχτουμε οτι το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων ειναι ημιαγριοι που
αγοραζουν γυαλιστερες χαντρες δινοντας τον χρυσο της πατριδας (μαζι μετις ΔΕΚΟ,
τα πετρελαια, το φυσικο αεριο, τα νησια, τις παραλιες, το υπεδαφος, την ΑΟΖ ακομα και
την ιδια τους την μανα!!) και ολοι αυτοι ειναι ετοιμοι να λυτσάρουν οποιον εχει
αντιθετη αποψη και προσπαθει να τους ξυπνησει.
Θυμαστε τι λασπη εριχναν σε αυτους που ελεγαν οτι ειναι μεγα λαθος τα παρουμε τους Ολυμπιακους?? τους αποκαλουσαν προδοτες, ανθελληνες,!!!
Θυμαστε τι λασπη εριχναν σε αυτους που ελεγαν "σταματηστε να ψηφιζετε ΠΑΣΟΝ, ΝΔ"??
ελεγαν σιγα μην ψηφισουμε τους κομμουνιστες, για να γινουμε Βουλγαρια ή Πολωνια.
Τωρα φευγουμε στην Βουλγαρια για να σωθουμε απο αυτους.

Θελω και εγω να προτεινω στο Φορουμ τι εξης πατεντα θερμανσης με ΜΗΔΕΝ κοστος!!!

1) Κανετε βολτες στο Κολωνακι και γυρω απο την Βουλη οπου συχναζουν βουλευτες
της τωρινης ή των προηγουμενων 10 κυβερνησεων από το 1974 ή απο το 1945 ή και παλιοτερα
εαν θελετε !!.
2) Μολις εντοπισετε καποιον βουλευτη ορματε επανω του και τον πλακωνετε
στις σφαλιαρες και στις κλωτσιες φωναζοντας δυνατα "βοηθεια με κλεβουν"
με αυτην την καταπληκτικη μεθοδο αφενος θα ζεσταθειτε αφετερου θα διασκεδασετε!!
3)Εαν δεν φυγετε γρηγορα και σαν συλλαβουν εχετε να καταθεσετε οτι βρισκοσασταν
εν αμυνη και προστατευατε την περιουσια σας διοτι σας κλεβουν 30χρονια τουλαχιστον,
σας εκλεψαν τον μισθο σας , την συνταξη των γονιων σας, το μελλον των παιδιων σας
4) Εαν αθωωθειτε τοτε επαναλαμβανετε το βημα 2 οσο συχνα μπορειτε και γνωστοποιειτε
στους φιλους σας την καταπληκτικη μεθοδο θερμανσης και διασκεδασης.
5) Εαν καταδικαστειτε τοτε θα πατε στην φυλακη που σιγουρα εχουν θερμανση,
TV, βιβλιοθηκη, ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, φαγητο, γηπεδα, μουσικη
που πολλοι απο εσας δεν τα εχετε και οσοι τα εχετε ακομα θα τα χασετε συντομα!!
Εκει μεσα θα αρχισετε τις καταγγελιες για παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων σας
διοτι σας στερουν την επικοινωνια μεσα WiFi, Internet, Skype, Facebook, Twitter
και σας απειλουν οτι συντομα θα ελευθερωθειτε εκει εξω απο οπου ηρθατε,
σας κανουν πλυση εγκεφαλου οτι η κυβερνηση προσπαθει να σωσει την χωρα!!!

Σε περιπτωση που σας διωξουν χειμερινη περιοδο επαναλαμβανετε την μεθοδο απο το βημα1,
Σε περιπτωση που σας διωξουν καλοκαιρινη περιοδο απλως ξεκουραστειτε και
χαρειτε την ζωη σας ετσι κι αλλιως δουλεια δεν προκειται να βρειτε και
οσοι εχετε ηδη θα την χασετε συντομα.



EnergyTechnology said...

Έγραψες !

Anonymous said...

Καλό θα ήταν να μην κοροϊδευόμαστε. Ο Μπάμπης των ερτζιανών που ισχυρίζεται πως έχει κάνει εφεύρεση *παγκόσμιας εμβέλειας*. Κακά τα ψέματα, τέτοιου επιπέδου εφευρέτες δεν γυρνάνε τα ραδιόφωνα της επαρχίας - βρίσκονται σε πανεπιστήμια και σημαντικά ερευνητικά κέντρα. Τέτοιου επιπέδου επίσης εφευρέτες όταν ξεκινούν start-ups φροντίζουν να γνωστοποιούν στο κοινό τι σπουδές ακριβώς έχουν κάνει.

Αλλά τι συζητάμε; Οι ισχυρισμοί τους είναι γελοίοι και αντιεπιστημονικοί. Χάντρες σε ιθαγενείς...

Άντε στην υγειά των κορόιδων...

Anonymous said...

εχει παραγινει η κατασταση να παρουσιαζει ο καθενας οτι του κατεβαινει στο κεφαλι ως συσκευες οικονομικης θερμανσησ. Οπως ειπανε και οι αλλοι δεν χρειαζετε να εισαι μηχανικος για να καταλαβεισ τα ψεματα που λενε. απλη φυσικη λυκειου ειναι και θερμοδυναμικοι νομοι. δεν γινεται να παιρνεις ενεργεια απο μια δεξαμενη θερμοκρασιας και να ειναι υψηλοτερη η θερμοκρασια εξοδου. ο συντελεστης carnot τα λεει ολα.

Anonymous said...

axinos ......Πες τα μεγαλε

Anonymous said...

1. ακομα κι αν αυτο το πραγμα δουλευει,δικοπο μαζαιρι ειναι, γιατι κανενας δεν εγγυαται πως δεν θα ανεβασουν την τιμη του ρευματος,οπως ετοιμαζονται να κανουν με το υγραεριο,και σε επιπεδο συζητησεων παιζει να βαλουν φορο στα ξυλα.
2. επειδη βαση φυσικης αυτο το πραγμα δεν στεκει να δουλευει,αλλα θελω να εχω ανοιχτο το μυαλο μου,θα ηθελα να το δω σε λειτουργια,να το νιωσω στο πετσι μου κοινως,να μετρησω την καταναλωση του ,και μονο τοτε θα πειστω.
Οποτε αν ο κατασκευαστης μου εγγυηθει πως μπορω να το βαλω σπιτι μου,να το δοκιμασω,να το μετρησω,κι αν ειναι καλο και δουλευει να του το πληρωσω.Αλλα αν ειναι μουφα να ερθει να το παρει πισω, και να μου ξανασυνδεσει το παλιο μου συστημα,τοτε ευχαριστως θα δεχτω..

Anonymous said...

Μην ειστε αφελεις και μην αρχιζετε να αναρωτιεστε. Αν αυτο το πραγμα χρησιμοποιει ηλ. ρευμα για να ζεστανει ενα σπιτι τοτε χρειαζεται περιπου ιδια ισχυ και συνεπως ιδια καταναλωση με οποιαδηποτε αλλη συσκευη που χρησιμοποιει ηλεκτρικο ρευμα. Μη σας πιανουν κοροιδα. Οι νομοι της φυσης δεν αλλαζουν. Αφου καιει ρευμα οσο μια τοστιερα, παρακαλω πηγαινεται να παρετε μια τοστιερα και να την αναψετε. Ολο το ρευμα της τοστιερας γινεται θερμοτητα, αρα το ιδιο ρευμα θα παει και στον προμηθεα. Αρα οσο ζεσταθεις με την τοστιερα το ιδιο θα ζεσταθεις και με τον προμηθεα. Βεβαια αν εχει δωσει 1400 για τον προμηθεα τοτε θα ζεσταθεις λιγο περισσοτερο γιατι θα σου ανεβει η πιεση απο την μαλακαι που εκανες. Και ανοδος πιεσης=ανοδος θερμοπκρασιας!!!

EnergyTechnology said...

Επίσης θα πρέπει με την αγορά του συστήματος ο κατασκευαστής να μας δίνει δώρο μερικά αντιυπερτασικά χάπια για την πίεση για την αποφυγή εγκεφαλικού.

Anonymous said...

Αν μιλάμε για κατανάλωση ρεύματος και μετατροπή του σε θερμότητα, τότε ναι δεν μπορεί να παραβιαστούν οι νόμοι της φυσικής. Δεν γενιέται ενέργεια από το πουθενά. Ίσα ίσα που μπορεί να υπάρχουν απώλειες ενέργειας από μετατροπή της σε άλλη μορφή ενέργειας εκτός εκείνη της θερμότητας, πχ ηλεκτρομαγνητική, ηχητική κλπ. Η μόνη πιθανότητα το θέμα να είναι αλήθεια, είναι να αναφέρεται σε ΕΝΑ μόνο θερμαντικό σώμα, που αυτό δεν μπορεί να ζεστάνει ένα μέσο διαμέρισμα.
Τώρα αν το ρεύμα το καταναλώσουμε σε μια αντλία θερμότητας ή αλλοιώς ένα aircond;ition, το πράγμα αλλάζει. Η θερμότητα αντλείται από το περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή η απόδοση μπορεί άνετα να φτάσει το 1 προς 2 ή προς2,5 έως 1 προς τρία, ανάλογα με την εγκατάσταση και την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

st said...

επειδη ρωτησε καποιος χρηστης εδω μεσα
τυχαια περασα χθες απο το μαγαζι της εταιριας στην αθηνα, καινουργιο με ωραια χρωματα και φωτογραφιες
Λ. Μεσογειων 333, Χολαργος, τηλ 2106740890
ωστοσο ο πωλητης δεν καταφερε να με πεισει πως απο 1kw ηλεκτρικης παίρνεις 1,5kw θερμικης
κατι ειπε για διεγερση ιοντων, χημικες αντιδρασεις κλπ
πιστοποιητικο δεν υπαρχει, μας ενημερωσε οτι το περιμενουν, ζητησα να μου το στειλει οταν το παρουν
συγχαρητηρια για το blog, τωρα το ειδα, θα το παρακολουθω

EnergyTechnology said...

Μάλιστα. Άρα άμα μιλάμε οτι για 1kW ηλεκτρικής δίνει 1.5kW θερμικής, τότε αλλάζουν οι αρχικοί συσχετισμοί ισχύος που είχαν δωθεί οτι με την ισχύ μιας τοστιέρας ζεταίνεις ένα σπίτι.

O συντελεστής COP που μιλάμε πλέον είναι 1.5, που και πάλι δύσκολο να επιτευχθεί.

Anonymous said...

Έχω μια απορία.Εσείς όλοι που μιλάτε για παραβίαση των νόμων της φυσικής και ότι 1 Kw ηλεκτρικής=1 KW θερμικής και άλλα τέτοια είστε σπουδαγμένοι φυσικοί?Μήπως μηχανικοί?Γιατί κάτι μου λέει ότι οι περισσότεροι στο σχολείο είχατε λίγο πάνω απ'τη βάση στο μάθημα ίσα ίσα να το περνάτε.Ενημερωθείτε πρώτα για μερικά πράγματα και μετά συζητάμε.Εγώ πάντως θα το ψάξω σοβαρά.όπως έψαξα και το υγραέριο,έτρεξα,το έβαλα,έκανα απόσβεση και τώρα καίω καύσιμο του 1 € αντί για 1,6€.Χαίρετε..

EnergyTechnology said...

Δεν κατάλαβα προς τι το ειρωνικό ύφος αγαπητέ, εσείς μήπως είσαστε μηχανικός; Δεν χρειάζεται ούτε πάνω από την βάση να έχεις στην φυσική ούτε μηχανικός να είσαι. Αυτός που διαφημίζει το προϊόν είναι υποχρεωμένος να παραθέσει και τα εκάστοτε πιστοποιητικά που να αποδεικνύουν τις μετρήσεις του.

Όσο για το 1W προς 1W, αυτό ισχύει στην καλύτερη περίπτωση όταν η απόδοση του συστήματος είναι 100% δηλαδή δεν υπάρχουν καθόλου απώλειες υπό οποιαδήποτε μορφή, στην συντριπτική πλειοψηφία συστημάτων έχουμε στην καλύτερη περίπτωση πρακτικά 1W προς 0.99-0.98W δηλαδή συνήθως απώλειες 1-2%. Το παραπάνω δυσχαιρένει ακόμα περισσότερο την θέση όποιου μιλάει για COP>1.

Επίσης άμα έχετε το μυαλό σας το κλιματιστικό που προσδίδει περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει και για αυτό ρωτήσατε άμα είμαστε μηχανικοί. Το κλιματισιτκό απορροφάει την επιπλέον ενέργεια που προσδίδει στον χώρο από το περιβάλλον μέσω της εξωτερικής μονάδας, η αρχή διατήρησης της ενέργειας ούτε στο κλιματιστικό παραβιάζεται.

Όσο για το υγραέριο που αναφέρετε. Χαίρω πολύ, το γνωρίζουμε οτι θέρμανση είτε με υγραέριο είτε με φυσικό αέριο είναι φθηνότερη από πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό φαίνεται άμα εξετάσουμε την ΑΘΔ και το κόστος ανα μονάδα μάζας του αερίου/υγραερίου, δεν ανακαλύψατε το everest αγαπητέ αν νομίζετε οτι επειδή το ψάξατε μόνος σας το υγραέριο θα καταφέρετε να τα βρείτε όλα μόνος σας και για όποιο άλλο σύστημα υπάρχει.

Και για να τελειώνουμε, ψάξτε όσο θέλετε και οτι θέλετε για το σύστημα που με την ισχύ μιας τοστιέρας ζεταίνει ολόκληρο σπίτι. Εγώ αυτά που είχα να πώ βάσει του πρώτου κειμένου που βγήκε στο διαδίκτυο τα είπα. Και αυτά που λέει το κείμενο είναι όλα μούφες.

Δυστηχώς σε αυτή την χώρα ο λόγος του ψεύτη και του λαϊκιστή είναι η χαρά του Έλληνα πολίτη. Τα ψέματα είναι πάντοτε πολύ αρεστά στους πολίτες, οι αλήθιες τους πονάνε πολύ και δεν θέλουν ποτέ να ακούνε για αυτές. Δυστηχώς αυτή είναι μια τραγική συνέπια του συστήματος παιδείας με το οποίο μεγαλώσαμε.

Φαντάσου οτι μέχρι και από το forum των μηχανικών πρέπει να το διέγραψαν το θέμα που συζητούσαν για το σύστημα αυτό.

Anonymous said...

Μπλα μπλα μπλα.Θα επανέλθω με νεώτερο.Και δεν έχω και πρόβλημα άμα είμαι λάθος να το παραδεχτω.Αλλά αλήθεια ψάξατε πως λειτουργεί το σύστημα?Το είδατε από κοντά?Είδατε τέτοιου είδους εγκατάσταση και κοιτάξατε το ρολόι τηε ΔΕΗ και έγραφε σαν τρελό?Τι απ'όλα κάνατε?Εγώ την άλλη εβδομάδα θα τα δω από κοντά όλα αυτά.Όχι στο συγκεκριμένο μαγαζί.Τότε θα επανέλθω με στοιχεία.Μέχρι τότε υπομονή..

Anonymous said...

Και ξέχασα.Ξεκολλήστε λίγο από την τοστιέρα.Μπορεί να ήταν και σχήμα λόγου.Δεύτερον υγραέριο έβαλα στο αυτοκίνητο και όχι για θέρμανση.Και τρίτον θεωρώ ότι είμαι αρκετά έξυπνος να καταλάβω αν κάποιος με κοροιδεύει ή όχι.Αφού το ψάξω πρώτα.Γι'αυτό σας λέω.Καποιοι Φαρισαίοι σταύρωσαν το Χριστό από αυτά που άκουσαν και αυτά που ήξεραν από τα βιβλία τους.Μήπως τους μοιάζετε?

EnergyTechnology said...

Έχουνε γίνει παρουσιάσεις του συστήματος αυτού και έχουνε πάει συνάδελφοι μηχανικοί, από τα στοιχεία που είχανε καταγράψει τότε από τα όργανα είπανε οτι ήτανε ανεπαρκή για να προκύψει συμπέρασμα περί οικονομίας η απόδοσης. Το μόνο που είχε γίνει τότε ήτανε να αναφέρουν οτι μέσα σε κάποια λεπτά ζεστάθηκε νερό 80 βαθμών κελσίου. Αυτό που επεσήμαναν οι συνάδελφοι ήταν ότι το νερό που μπήκε στο σύστημα για να ζεσταθεί είχε ήδη προ-θερμανθεί και μπήκε σε μια θερμοκρασία σχετικά υψηλή ενώ κανονικά για χειμώνα έπρεπε να ήταν σε χαμηλότερη θερμοκρασία, κάποιοι είπαν τότε οτι έγινε επίτηδες αυτό.

Επίσης για το πως είναι κατασκευασμένο ακριβώς το σύστημα δεν ξέρω διότι δεν υπάρχουν στοιχεία στο ίντερνετ, είχα μάθει οτι περιείχε μέσα του έναν λέβητα ηλεκτροδίων. Ο λέβητας ηλεκτροδίων ή ιόντων είναι άλλη μια μαϊμού συσκευή που έχει κατακλίσει την χώρα μας και ουσιαστικά η μετατροπή ηλεκτρικής ενέργειας προς θερμότητα είναι και εκεί 1 προς 1, η τεχνολογία του είναι αρκετά παλιά. Το σύστημα Προμηθέας λειτουργεί με την ηλεκτροδιέγερση, ουσιαστικά σαν την διαδικασία θέρμανσης του φούρνου μικροκυμάτων, η διαδικασία αυτή έχει επίσης μετατροπή ηλ. ενέργειας προς θερμότητα 1 προς 1. Οπότε από αυτά δεν υπάρχει οικονομία ενέργειας.

Στο μέρος που θα πας να δείς την παρουσίαση ελπίζω να υπάρχουν μετρητές ενέργειας ή τάσης-έντασης ή powermeter για την ηλεκτρική ενέργεια εισόδου καθώς και θερμίστορς για την θερμότητα που παράγει το σύστημα και την ενέργεια εξόδου. Επειδή είπες οτι είσαι έξυπνος ελπίζω να ελέγξεις αν τα όργανα που θα υπάρχουν θα είναι σωστά καλιμπραρισμένα και δεν θα είναι πειραγμένα για να δείξουν μαϊμου μετρήσεις.

Όσο για το παράδειγμα με τον Χριστό και τα βιβλία των φαρισαίων το θεωρώ αδόκιμο. Το blog δεν το άνοιξα για να σταυρώσω κανέναν. Όπως βγαίνει ο κάθε άνθρωπος και λέει την γνώμη του εγώ έχω το δικαίωμα να εκφράσω τις αμφιβολίες μου και τις αντιθέσεις μου, ούτε κρίνω εδώ αν κάποιος είναι άχρηστος σαν άνθρωπος ούτε προσβάλλω τον δημιουργό του συστήματος αλλά σχολιάζω καθαρά τεχνικά την εφεύρεση. Δεν είμαστε θεολόγοι ή φιλόσοφοι εδώ για να ερμηνεύουμε όπως θέλουμε θεωρίες θέσεις και δόγματα, είμαστε μηχανικοί και έχουμε διδαχθεί συγκεκριμένα αξιώματα και θεωρήματα τα οποία είναι αποδεδιγμένα, όποιος επικαλείται το αντίθετο θα πρέπει να παρέχει δημοσίως επαρκέστατες αποδείξεις. Το θερμοδυναμικό αξίωμα ισχύει για όλες τις διατάξεις, δεν υπάρχει τρόπος να παράγεις επιπλέον ενέργεια από όσο μπορεί να δώσει μια πηγή εκτός αν μαζί με την ενέργεια της πηγής παίρνεις και ενέργεια από 2η πηγή.

Είμαι και εγώ πρόθυμος να ανακαλέσω οτι έχω πεί εφόσον βρεθούν μετρήσεις από πιστοποιημένο εργαστήριο, με τις παρουσιάσεις προσωπικά πάντα πιστεύω οτι χάνω τον χρόνο μου και δεν μου λένε κάτι.

Εφόσον καταφέρετε και καταγράψετε μετρήσεις ή ενέργειες εισόδου και εξόδου του συστήματος περιμένω με αγωνία να φέρετε στοιχεία για να τα επεξεργαστούμε και να πάρω μια ιδέα. Ένας συνάδελφος που πήγε δεν μπόρεσε να πάρει τις απαραίτητες μετρήσεις.

EnergyTechnology said...

Α και επίσης κάτι άλλο μιας και σχολίασες για την τοστιέρα και το σχήμα λόγου.

Ο εφευρέτης έδωσε συνέντευξη και το ανέφερε ο ίδιος κυριολεκτικά οτι ξοδεύει όσο μια τοστιέρα. Οπότε καλύτερα να αφήσεις το επιχείρημα περί σχήματος λόγου. Αν το έγραφαν έτσι μόνον στον τίτλο του newsit να πώ εντάξει. Όμως δεν χωράνε δικαιολογίες περί σχήματος λόγου και στην ομιλία.

Τελικά το σύστημα και COP 1.5 να έχει που είπε κάποιος σε σχόλιο, υπάρχει το κλιματιστικό που κάνει μεγαλύτερη οικονομία.

Μηχανολόγος ΔΠΘ said...

Μου αρέσει που υπάρχουν άτομα και πιστεύουν οτι τους λέει ο καθένας. Αν ήταν έτσι να άνοιγα και εγώ κατάστημα με καλοριφέρ και αερόθερμα που "ξοδεύουν" λιγότερο ρεύμα και να ερχόντουσαν όλοι τώρα που δεν έχουν να πληρώσουν για πετρέλαιο. Δεν μας έφταναν οι λέβητες ιόντων τα θερμομαγνητικά σώματα και τα καλοριφέρ υπερμαγνητικής αντίστασης. Άντε μη πώ καλύτερα που να πάει και να χώσει τον μαγνήτη ο άλλος που έμαθαν όλοι τώρα να ανοίγουν ένα site και να διαφημίζουν οτι μαραφέτι πουλάνε. Και ευχαριστώ να λέτε που υπάρχουν blogs και άτομα που προσπαθούν να σας ανοίξουν το μυαλό από το να πουλάτε πνεύμα. Αλλά καλά τα λέει ο από πάνω, μας αρέσει να ακούμε ψέματα και οτι δεν μας ακούγετε καλά το κράζουμε. Το ίδιο γίνεται και με τους πολιτικούς, ένας να βρεθεί και να πεί αλήθειες τρώει κράξιμο, αλλά δεν θα επεκταθώ ποιο πολύ. Συνεχίστε την δουλειά σας και μην ακούτε τίποτα.

Anonymous said...

Μηχανολόγε ΔΠΘ μας έπεισες.Θα έρθω αύριο στο μαγαζί σου να ψωνίσω.

νικος said...

ο μοναδικος τροπος που μπορει να μην γνωριζουμε για το συστημα προμηθεας ειναι να παιρνει ενεργεια και απο καποια δευτερη πηγη μαζι με το ηλεκτρικο ρευμα οπως δηλαδη κανουν τα κλιματιστικα που ενα μερος το παιρνουν απο το ρευμα και το αλλο απο την ατμοσφαιρα του περιβαλλοντος. Γενικα δεν υπαρχει συσκευη παραγωγης θερμοτητας η ψυχους που να παραβιαζει την αρχη διατηρησης της ενεργειας και οσοι λενε το αντιθετο κοροιδευουν. Για το συστημα προμηθεας περιμενω να βγουν στοιχεια στην φορα για να δουμε πως ακριβως ειναι φτιαγμενο διοτι ως πατεντα λογικα δεν θα ειναι γνωστες περισσοτερες πληροφοριες. (ψυκτικος)

Anonymous said...

eixa paei se kapoia parousiash tou sistimatos promitheas kai den elege kati endiaferon apli diafimisi tou proiontos itane oxi kati tromero pou mporouse na pisei

Anonymous said...

Χαιρετίσματα από Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Παιονίας, όπου για περίπου 2 εβδομάδες η εταιρεία ECOTHERMICA προσπαθεί να συνδέσει το λέβητα ηλεκτροδιέγερσης (EvoBoiler) με το υπάρχον δίκτυο σωμάτων καλοριφέρ για να ζεσταθεί το σχολείο. Έγινε αναβάθμιση του δικτύου της ΔΕΗ με μεγαλύτερη ισχύ ρεύματος όπως απαίτησε μεταγενέστερα!!! η εταιρεία, όμως το σύστημα συνεχίζει να μη λειτουργεί!!! Συγκεκριμένα η ζέστη των δύο δοχείων χιλίων λίτρων νερού που προθερμαίνονται επαρκεί για περίπου 45 λεπτά και μετά χαιρέτα μας τον... Ζητάς ζέστη και έχεις συνεχώς χλιαρά σώματα.
Πιστεύεται ότι θα λειτουργήσει κάποτε ο συνδυασμός, παλιά σώματα-λέβητας ηλεκτροδιέγερσης ή πρόκειται για άλλη μια "πατάτα" της εταιρείας και ενδέχεται να παγώσουν τα παιδάκια του σχολείου;
Θα χαιρόμουνα να διαβάσω απόψεις για αυτό το θέμα.

EnergyTechnology said...

Για να καταλάβω, αφήσατε τα παλιά σώματα καλοριφέρ και δεν βάλατε αυτά που απαιτεί η εταιρία?

Από αυτά που μας λέτε φαίνεται πως το σύστημα δεν επαρκεί για την ικανοποιητική θέρμανση στις αίθουσες του σχολείου.

Λέτε οτι τα σώματα είναι χλιαρά. Πιστεύω οτι θα δείτε αποτέλεσμα μόνον στην περίπτωση που κάνετε μια καλή θερμομόνωση στο κέλυφος του σχολικού κτιρίου. Στην Γερμανία και τα βόρεια κράτη, τα σώματα είναι χλιαρά στα σπίτια και υπάρχει αρκετή ζέστη στο εσωτερικό των χώρων εξαιτίας της καλής μονωσης. Η θερμομόνωση σε περίπτωση που γίνει θα είναι αρκετά δαπανηρή κατά την γνώμη μου.

Η λιγότερο δαπανηρή λύση εφόσον εγκαταστάθηκε τώρα το σύστημα θα ήταν να εξετάσετε μήπως πρέπει να αυξήσετε την ισχύ του "λέβητα ηλεκτροδιέγερσης".

Anonymous said...

Αφήσαμε τα παλιά σώματα καλοριφέρ καθώς η αλλαγή θα κόστιζε πολλά χρήματα και η εταιρεία δεν το θεώρησε προϋπόθεση καλής λειτουργίας του συστήματος. Η θερμομόνωση ακούγεται καλή, αλλά είναι αρκετά δαπανηρή.
Όσο για την ισχύ του λέβητα: Λέτε να είναι αυτό εφικτό; Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω.
Ήδη η ΔΕΗ αύξησε την ισχύ του ρεύματος σε Νο3 για να δουλεύει ο λέβητας καλύτερα.
Πάντως, σας ευχαριστώ για την τοποθέτησή σας.

EnergyTechnology said...

Παρακαλώ. Το θέμα είναι να μην πάνε πεταμένα τα χρήματα που έχουν δωθεί για αυτή την δουλειά και είναι χρήματα των φορολογούμενων.

Η ΔΕΗ προφανώς και αύξησε την παροχή ισχύος της γραμμής του λέβητα διότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό μπορεί να πέσει η ασφάλεια του πίνακα ή να προκληθούν βλάβες από την υπερθέρμανση των καλωδίων.

Μπορείτε να μου πείτε κάτι σε αυτό που αναφέρετε οτι η εταιρεία δεν θεώρησε καλή προϋπόθεση για την λειτουργία του συστήματος; Δεν θεώρησε σωστό να μπούνε νέα σώματα; Το ρωτάω γιατί είχα ακούσει οτι ο λέβητας ηλεκτροδιέγερσης χρειάζεται δικά του σώματα αλλά μπορούμε να αφήσουμε τα υπάρχοντα. Υποθέτω οτι τα δικά του σώματα θα είναι καλύτερα.

Πρέπει να ρωτήσετε την εταιρεία αν ο λέβητας που έχετε είναι μεταβλητής ισχύος, εφόσον δηλαδή χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα μπορεί και να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, υποθέτω μήπως ο λέβητας που έχετε δεν λειτουργεί με την μέγιστη ισχύ αλλά με χαμηλότερη και για αυτό δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Για θερμομόνωση υπάρχουν συνήθως 3 είδη, χαμηλής ποιότητας μέτριας ποιότητας και υψηλής ποιότητας, τα αντίστοιχα κόστη για τα είδη αυτά είναι 30-40ευρώ/τμ 40-50ευρω/τμ 55-65 ευρω/τμ, οπότε π.χ για κτήριο με ταράτσα 100τμ για μόνωση μέτριας ποιότητας θα κοστίσει 4000-5000ευρώ και επιπλέον η μόνωση της πρόσοψης, είναι όντως δαπανηρή.

Anonymous said...

Ο evoboiler απο οτι γνωρίζω είναι μεταβλητής ισχύος. Μήπως μετά την επάυξηση ισχύος απ' την ΔΕΗ δεν επαναρυθμίστηκε το σύστημα? Εαν και μετά την επαύξηση έγιναν ρυθμίσεις και δεν ζεστέναιστε, συγνώμη αλλά θα σας απογοητεύσω... αν δεν προλαβαίνει το σύστημα να ζεστάνει το νερό ακόμη και με 2 χιλιάρια δοχεία αδρανείας και με μεγαλύτερη παροχή, τα πράγματα είναι δύσκολα...

Θα σας δώσω μια συμβουλή και αν θέλετε ακούστε με, πιέστε την κατάσταση μέχρι εκεί που δεν πάει αλλιώς λύση δεν θα σας δώσουν άμεσα. Γνωρίζοντας κάπως την κατάσταση είναι λίγο αργοκίνητο το καράβι απ' την Κατερίνη... αν τους πιέσετε λοιπόν πολύ έντονα ξεκινώντας απο σήμερα κιόλας είμαι σίγουρος οτι θα σας δώσουν λύση έστω και με το παλιό τους μηχάνημα, τουλάχιστον μέχρι να βρούν λύση με το καινούριο... Το σύστημα (evoboiler) είναι καινούριο και ίσως παρουσιάζει κάποιες αστοχίες, αλλά οι άνθρωποι προσπαθούν...

Anonymous said...

Τρέχτε θύματα να αγοράσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Anonymous said...

EnergyTechnology, εφόσον, λογικά, έγινε μελέτη απ' την εταιρεία και συμφωνήθηκε να μπεί το evoboiler, είναι θέμα της εταιρείας να το κάνει να ζεστάνει τον χώρο, όπως επίσης και του αρμόδιου που συμφώνησε να γίνει το έργο εγκρίνοντας την μελέτη. Αν δεν υπήρξε μελέτη "το 2012" τι να πώ είμαστε αξιολύπιτοι σαν Έλληνες...
Οπότε δεν χρειάζεται να πάει σε επιπλέον έξοδα θερμομόνωσης, να κόψει το λαιμό της η εταιρεία να ζεστάνει τον χώρο (αν αυτό συμφωνήθηκε), αλλιώς ας αποσύρουν το σύστημα, να γυρίσουν στο πετρέλαιο και να δώσουν τα χρήματα για θερμομόνωση οπου πιστεύω θα έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα, οχι όμως και evoboiler και θερμομόνωση μην τρελαθούμε....

Anonymous said...

Ή είσαι τέρμα άσχετος ή βαλτός. Όπως και να έχει, μπούρδες τύπου "βάζω 1kWh ηλεκτρικής ενέργειας και βγάζω 1.5 kWh θερμικής" (χωρίς αντλία θερμότητας), έχουν στόχο τον άμοιρο κοσμάκη που δεν σκαμπάζει και πολλά για να του φάνε τα τελευταία πολύτιμα €...

Anonymous said...

ααα επίσης να πω οτι το σύστημα αυτό δουλεύει με παλιά σώματα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι στα σώματα, είναι πιθανώς στον λέβητα. Γι΄αυτό τον λόγο έγινε επαύξηση ισχύος απ' την ΔΕΗ, για να μπορεί ο λέβητας μεταβλητής ισχύος evoboiler να τραβήξει παραπάνω ρεύμα ώστε να προλαβαίνει να ζεσταίνει το νερό...
Η σύνδεση του μηχανήματος είναι απλή, ουσιαστικά αλλάζεις τον λέβητα πετρελαίου με ηλεκτρικο, οπότε αν τα σώματα ζέσταιναν επαρκώς με τον παλιό λέβητα, το σύστημα μετά τον λέβητα είναι "οκ" και πρέπει να ζεσταίνουν επαρκώς και με τον καινούριο λέβητα.

Anonymous said...

Μα σχολείο να θερμανθεί με ηλεκτρισμό; Εκτός και αν πρόκειται για πολύ μικρό κτήριο, η ισχύς που απαιτείται ξεφεύγει από τις δυνατότητες της ΔΕΗ για παροχή ΧΤ.

Το πιο πιθανό είναι πως σας κοροιδέψανε. Ζητήστε τη γνώμη ενός έμπειρου μηχανικού και μην εμπιστεύεστε το κάθε κομπογιαννίτη και τις ψευτοπατέντες του.

Εν πάση περιπτώσει αν δε πετάξατε το παλιό καυστήρα+λέβητα ίσως σώζεται η κατάσταση. Αν πέσατε θύμα εξαπάτησης, αρχίστε τις αγωγές. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι απατεώνες!

Anonymous said...

κλαίω απο τα γέλια.....για το συστημα αυτο μιλάω...

EnergyTechnology said...

Πιστεύω χωρίς να ξέρω οτι μάλλον δεν έγινε μελέτη για το σύστημα, μπορεί να είδανε πόσα kW είναι ο παλαιός λέβητας που άλλαξε και να έβαλαν λέβητα ηλεκτροδιέγερσης ίδιας ή σχεδόν ίδιας ισχύος.

Anonymous said...

οταν καταφερετε και δουλεψει, δηλ αποκτησει την αντιστοιχη ισχυ με το λεβητα πετρελαιου που ηδη εχετε, και σας ερθει κατοπιν ο λογαριασμος ηλ ρευματος τοτε να δειτε γελια και κλαματα......



Anonymous said...

Ο λέβητας ιόντων είναι ξεπερασμένη τεχνολογία του '60. Βάλτε συστήματα βασισμένα στα συχνοφασοτρόνια που είναι τεχνολογία αιχμής. Εϊναι λίγο πιο ακριβά αλλά σε βάθος 2ετίας συνήθως έχεις απόσβεση.

Anonymous said...

Τελικά ο λέβητας ηλεκτροδιέγερσης (EvoBoiler) είναι μια μεγάλη απάτη, τουλάχιστον για τόσο μεγάλα κτίρια όπως είναι ένα σχολείο. Το σύστημα δεν μπόρεσε να ζεστάνει το σχολείο. Μετά από 4 εβδομάδες προσπαθειών εκ μέρους της εταιρείας, επιστρέφουμε και πάλι στη θέρμανση με λέβητα πετρελαίου. Απ' ότι φαίνεται δεν υπήρξε μελέτη για τις δυνατότητες του νέου αυτού συστήματος, γι' αυτό και φτάσαμε σε αυτό το φιάσκο για την εταιρεία αλλά και για τους υπεύθυνους του Δήμου, οι οποίοι αποφάσισαν χωρίς να ελέγξουν όλες τις παραμέτρους.
Προσοχή για όσους επιμένουν να ρισκάρουν με την αλλαγή του καυστήρα τους σε λέβητα ηλεκτροδιέγερσης. Απ' ότι πληροφορήθηκα από διάφορες πηγές καταναλώνει πολύ περισσότερες KW-ώρες απ' ότι δηλώνει ο κατασκευαστής. Άρα πέρα από τόλμη όσο αφορά το αν ζεσταθεί, θέλει οπωσδήποτε και έναν μετρητή KW-ωρών για να μπορεί να ελέγξει την κατανάλωση του συστήματος θέρμανσης.

EnergyTechnology said...

Ωραία ευτηχώς που μπορέσατε και επιστρέψατε σε λέβητα πετρελαίου.

Μιχάλης said...

Βγάζεις δύναμη όταν γράφεις.
Γιατί δεν σκέφτεσαι να το εκμεταλλευθείς;

EnergyTechnology said...

Το έχω σκεφτεί αλλά δεν είναι εύκολο.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
EnergyTechnology said...

Φίλε Anonymous 16 January 2013 05:33

Διέγραψα το μήνυμά σου επειδή έκανες αναφορά σε όνομα εταιρείας. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα σχετικά με την απόκρυψη της αλήθειας απλά το διέγραψα γιατί αυξάνεται η πιθανότητα να υποβληθεί καμία αγωγή σε εμένα και μετά θα έχω εγώ πρόβλημα. Μην αναφέρετε ονόματα εταιρειών παρακαλώ.

Anonymous said...

ΠΟΥΤΣΕΣ

Anonymous said...

Φυσική Δημοτικού και Γυμνασίου Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ αλλάζει μορφές και ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ δημιουργείται εκ του μηδενώς.

ΤΟΝΥ ΚΑΤΣΑΡΟΣ. said...

Η καλητερη πατεντα και ποιο επιτυχης,για να κερδισουμε λιγο απο το πετρελαιο,ειναι η μετατροπη των σωματων μας σε ηλεκτρικα.και φυσικα να διατηρουμε και την συνδεση μας με τον καυστηρα μας.μετα απο μελετη,και σκεψη φυσικα,σε σωμα 22-90-100.συνδεση εξωτερικη με χαλκοσωληνα,ξεκινοντας με Φ28,απο κατω βανα,και στραγκαλισμο σε Φ22,απο την μεση και πανω του σωματος.με αντισταση 2ΚW.Aποτελεσμα,σε 12λεπτα θερμοκρασια δωματιου 24c.Για ασφαλεια υπαρχει θερμοστατης 60c, να κοβει η αντισταση,και θερμοστατης ασφαλειας στους 90c.καταναλωση.1 ωρα συνεχεις λειτουργιας.16,25λεπτα.Σε συνδιασμο με θεμοστατη χωρου ακομα μεγαλητερη οικονομια.στα + οτι δουλευουμε το καθε σωμα ανεξαρτητα.φτηνο κοστος κατασκευης.

EnergyTechnology said...

Ενδιαφέρον αυτό που λέτε. Δηλαδή στο εσωτερικό κάθε θερμαντικού σώματος νερού θα προστεθεί μια ηλεκτρική αντίσταση η οποία θα ανάβει όταν θα πέφτει η θερμοκρασία του νερού και έτσι θα αποτρέπεται ο λέβητας να πάρει μπρός αφού θα διατηρεί το νερό την θερμοκρασία του για λίγο ακόμη. Το θέμα είναι το κόστος όμως μιας τέτοιας επέμβασης.

Anonymous said...

Ποιοι ειστε εσεις που κρινετε τα νεα συστηματα θερμανσης? Ποιοι ειστε εσεις που κρινετε εναν νεο ανθρωπο που θελει να παραγει προιοντα στην χωρα του και να βοηθησει την πατριδα?

EnergyTechnology said...

Διάβασε τα προηγούμενα κείμενα που έγραψα σχετικά με το "ποιός είμαι", δεν απαντάω πάλι στα ίδια. Όσο για την βοήθεια στην πατρίδα, άσε καλύτερα να το κρίνουν και άλλοι και όχι μόνο εσύ.

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ;

EnergyTechnology said...

Έχουνε περάσει 3 χρόνια από τότε που το συγκεκριμένο θέμα βρισκόταν στα high του. Ελάχιστοι πιστεύω το έβαλαν.