Wednesday 19 September 2012

Θερμομαγνητικά καλοριφέρ – Το ανέκδοτο της χρονιάς


Ευτυχώς που δεν ξεφεύγει ούτε καρφίτσα από τους συναδέλφους στο www.michanikos.gr. Εδώ και χρόνια είχαμε να ασχολούμαστε με τους λέβητες θέρμανσης ιόντων, την επαγωγική θέρμανση και όλα τα σχετικά. Καιρός τώρα να γελάσουμε και να κλάψουμε με τα θερμομαγνητικά καλοριφέρ.

Έγινε γνωστό λοιπόν ότι στην ΔΕΘ υπήρχε εταιρία η οποία παρουσίαζε θερμαντικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης ότι είχανε συντελεστή COP 24-25. Δηλαδή για κάθε 1W ηλεκτρικής ισχύος που καταναλώνανε έδιναν στον χώρο θερμική ισχύ 24-25W. Αυτό το πράγμα είναι εντελώς παρανοϊκό και λανθασμένο από τους θερμοδυναμικούς νόμους.

Η συγκεκριμένη εταιρία έδινε και φυλλάδιο στο οποίο αναγράφονταν όλα τα σχετικά στοιχεία. Στο εν λόγω φυλλάδιο έχει παρθεί υλικό από την εφημερίδα το ΒΗΜΑ και συγκεκριμένα κάποιοι πίνακες με πληροφοριακά στοιχεία για το κόστος θέρμανσης από διάφορες συσκευές όπως αερόθερμο κλιματιστικό κτλπ. Στους πίνακες αυτούς έγινε παραποίηση στοιχείων και προστέθηκαν και τα δύο προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας που αναφέρανε ότι η απόδοσή τους/COP ήταν 21.3 και 25.4. Άμα ίσχυαν τα παραπάνω θα έπρεπε για τα 1000W ηλεκτρικής ενέργειας να εισέρεαν στον χώρο 21,3kW και 25.4kW θερμικής ενέργειας.

Για να δείτε και μόνοι σας ο κανονικός πίνακας με τα στοιχεία από το ΒΗΜΑ βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση:


Και στην παρακάτω φωτογραφία παραθέτω μια εικόνα από το pdf αρχείο του φυλλαδίου που ανέβασε συνάδελφος στο michanikos.gr
 
 

Τα κόκκινα γράμματα στην αριστερή στήλη είναι τα δύο σώματα που υποτίθεται ότι δουλεύουν με COP 21 και 25.

Επίσης στο φυλλάδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για την αρχή λειτουργίας του συστήματος αυτού. Και μην μου πεί κανείς να μπώ στον κόπο να ψάξω αποδείξεις, τις αποδείξεις είναι υποχρεωμένος να τις δείχνει αυτός που προσπαθεί να πουλήσει το προϊόν.

Συνιστώ σε όλους να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με οτιδήποτε παρουσιάζεται και θέλουν να το αγοράσουν. Όνομα εταιρίας δεν έχω αναφέρει για να μην μπεί το blog και εγώ σε μπελάδες.

Για όλους όσους ενδιαφέρονται, η ιστορία συνεχίζεται παρακάτω

http://www.michanikos.gr/topic/30796-%CE%98%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE% B9%CE%BA%CE%AC-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%C E%B9%CF%86%CE%AD%CF%81-%CE%A4%CE%BF-%CE%B3%CE%AD %CE%BB%CE%B9%CE%BF/

7 comments:

Anonymous said...

αν δεν εχετε δοκιμασει τα καλοριφερ να μην μιλατε φτανει ποια αυτη η κατασταση καθε φορα που βγαινει κατι νεο να το θαβουμε απο τα φορουμς και τα μπλοκς

EnergyTechnology said...

Καλά το σχόλιό σου είναι εντελώς γελιοδέστατο.

Πάλι λές την κλασσική καραμέλα "αν δεν το δοκιμάσετε". Και εγώ που θές να ξέρω ρε φιλαράκο αν όντως ισχύουν τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά; Έχετε κάψει φλάτζες μου φαίνεται. Ναί θα πληρώσουμε πρώτα για να το αγοράσουμε και μετά αν είναι μούφα θα κρίνουμε; Εν το μεταξύ εσείς τα λεφτάκια σας θα τα έχετε πάρει. Τα ίδια φούμαρα έλεγαν και στα σχόλια ορισμένοι με την θέρμανση ιόντων.

Επαναλαμβάνω και πάλι, έχετε αποδείξεις και μετρήσεις από κάποιο συγκεκριμένο εργαστήριο; Βγάλτε τις στο διαδίκτυο ή στείλτε τις εδώ να τις δημοσιεύσω και να ανακαλέσω όλα όσα είπα για το προϊόν, διαφορετικά το σχόλιό σας το κάνετε 100% εκ του πονηρού.

Θα μιλάμε όσο θέλουμε γιατί τα blogs είναι το τελευταίο βήμα ελεύθερης έκφρασης που υπάρχει πλέον στην κοινωνία. Μην με αναγκάσει να αρχίσω να αναφέρω και όνομα εταιρίας και μετά να έχω και τίποτα μπελάδες με μηνύσεις/αγωγές. Άντε γιατί έχει παραγίνει το κακό τα τελευταία 2 χρόνια με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων και κάθε πονηρό που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την άγνοια και την ημιμάθεια του κόσμου.

Anonymous said...

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το πρόγραμμα αυτό που ονομάζεται - μέχρι τώρα - "Spira tech" σας λέω ότι:

1) Εξέφρασα στην αρχή κι εγώ τις ίδιες απορίες με σας.
2) Επειδή δεν μου εξηγήθηκε στο περίπτερο της έκθεσης (Δ.Ε.Θ.) ο τρόπος λειτουργείας του δεν ανέλαβα καμμία ευθύνη υποστήριξης του προϊοντος.
3)και ουσιωδέστατο. Επειδή όμως από την άλλη πολλές φορές έχω πεί "αυτό δεν γίνεται" και όταν το βλέπω τελικά να γίνεται κάνω το παπί, (να σας θυμίσω την αδρνειακή μηχανή ανύψωσης του Τσιριγκάκη) έχω ήδη παραγείλει ένα τέτοιο σώμα. Είναι και σχετικά θφηνό. Για ένα πράγμα μόνο μπορώ να είμαι σίγουρος: ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. Όταν το παραλάβω και το δοκιμάσω τότε θα εκφράσω άποψη. Ας μην είμαστε ξερόλες. Μια σχολή βγάλαμε και κάποια εμπειρία έχουμε στο χώρο της μηχανολογίας. Τίποτε άλλο.

EnergyTechnology said...

Το θέμα είναι οτι άμα ίσχυαν αυτά που λέγαν, θα έπρεπε ολόκληρη η Ελλάδα να είχε προμηθευτεί αυτές τις διατάξεις με την κρίση που έχουμε και το πρόβλημα που υπάρχει στο πετρέλαιο.

Περιμένω να δοκιμάσεις το μηχάνημα και να μου πείς πως το είδες. Ελπίζω οτι είσαι εφοδιαμένος με κάποιο θερμόμετρο ή πολύμετρο ωστέ να μπορούμε με κάποιες πρόχειρες μετρήσεις να δούμε τι γίνεται. Να αναφέρεις την ισχύ κατανάλωσης που γράφει το μηχάνημα από πίσω. Π.χ αν είναι καλοριφέρ 2.5kW μέχρι έναν χώρο 20-25τ.μ ζεσταίνει.

Anonymous said...

Παραλήφθηκε τελικά το προϊόν; Αναγράφεται η ισχύς ή κάτι σχετικό;

Anonymous said...

Η συγκεκριμενη εταιρια επειδη ασχοληθηκα δινει εγγυηση 5 χρονια για αυτα που λεει και φυσικα αν δεν ισχυει κατι τετοιο παιρνεις τα λεφτα σου πισω ,επιπλεον συνεργαζεται με την EUROBANK για χρηματοδοτηση του καθε πελατη με δανειο μεχρι και 5 χρονια δοσεις ,αν και δεν ειναι ακριβο ,για πληρη εγκατασταση σε μονοκατοικια -πολυκατοικια στοιχιζει 1200-1600 ευρω ,ενω τα ατομικα σωματα γυρω στα 250-400 αναλογα τα τμ.

Anonymous said...

H διανομη θα αρχισει μετα τις γιορτες.Καινουριο προιον και το παραγουν στο εργοστασιο στην Ριτσωνα