Thursday 6 September 2012

Energean Oil & Gas: «πράσινο» για επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ στην Καβάλα

«Ανοίγει ο δρόμος» για επενδύσεις ύψους 100 εκατ. δολαρίων στον κόλπο της Καβάλας, καθώς η Energean Oil & Gas, η οποία εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου, εξασφάλισε από το αρχείο του ΥΠΕΚΑ κρίσιμα σεισμικά δεδομένα για την περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας imerisia.gr, η Energean πλέον μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, που αφορά στην αξιοποίηση του Πεδίου Έψιλον και του βόρειου Πρίνου.

Η εταιρεία είχε ζητήσει τα συγκεκριμένα δεδομένα από το ΥΠΕΚΑ από τις 25 Ιουνίου του 2009 για να μπορέσει να καθορίσει με ακρίβεια τους στόχους γεώτρησης.
Κατά τη χθεσινή του ομιλία σε συνέδριο στο Λονδίνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μ. Ρήγας, τόνισε ότι η ανάπτυξη της εκμετάλλευσης του Πεδίου Έψιλον τοποθετείται εντός του 2013 με στόχο αρχικής ημερήσιας παραγωγής 3.000 βαρελιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Energean αναμένει το προσεχές διάστημα να έρθει στη Βουλή και η εναρμόνιση της σύμβασης για την παρουσία της στον κόλπο της Καβάλας με τη νέα εθνική νομοθεσία περί υδρογονανθράκων. Έτσι θα καταστεί εφικτή η χρονική διεύρυνση της εκμετάλλευσης, καθώς η ισχύουσα άδεια λήγει το 2013.

http://www.econews.gr/2012/09/06/energean-seismika-dedomena-kavala/

No comments: