Monday 3 September 2012

Συμφωνία Helesco-Limon για την διάθεση του συστήματος e.VISOR

Η helesco Α.Ε., στο πλαίσιο της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία limόn GmbH για τη διάθεση στην Ελλάδα του συστήματος ενεργειακής παρακολούθησης και καταγραφής é.VISOR. 
 
Το συγκεκριμένο σύστημα δεν καταγράφει απλώς ενεργειακά μεγέθη, αλλά προσδιορίζει τους απαραίτητους, κατά περίπτωση, ενεργειακούς δείκτες και αποτιμά την εξοικονόμηση ενέργειας σε συστήματα και υποσυστήματα εξοπλισμού και διεργασιών, είτε μέσω αλλαγής της χρήσης του εξοπλισμού είτε μέσω επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα αποτελεί ένα βασικό υποστηρικτικό εργαλείο για την εφαρμογή ενός συστήματος ενεργειακής διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο EN 16001 ή ISO 50001.
 
Η helesco Α.Ε. ενσωματώνει, στις ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχει για την εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις (ενεργειακή επιθεώρηση, προσδιορισμός επιπέδου αναφοράς της ενεργειακής κατανάλωσης, προσδιορισμός επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, κόστος – όφελος επεμβάσεων κλπ.) ένα αξιόπιστο εργαλείο για την προώθηση της ενεργειακής διαχείρισης. 
Η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί σήμερα βασική προτεραιότητα για τη μείωση λειτουργικών δαπανών σε επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του τριτογενούς τομέα (ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την πολυπλοκότητα λειτουργίας), διότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται αφ’ ενός μια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με χαμηλό κόστος και αφ’ ετέρου προσδιορίζεται και τεκμηριώνεται ένα μεσο – μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης ανάλογα με τις δυνατότητες της κάθε επιχείρησης.
 
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61323

No comments: