Monday 3 September 2012

Marc Seris: Διευθυντής της PFC Energy για τον τομέα διΰλισης και πετροχημικών

Ο Marc Seris, διευθυντής της PFC Energy για τον τομέα Διΰλισης και Πετροχημικών, ηγείται μιας ομάδας αναλυτών που εκπονεί εκθέσεις και αναλύσεις, καλύπτοντας τις εξελίξεις στην αγορά πετρελαιοειδών. Τον Ιούνιο, είχε μιλήσει στον 6ο Ενεργειακό Διάλογο (6 th SEEED) του ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις επενδύσεις στον τομέα της διΰλισης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ίδιος ο κ. Seris έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη μοντέλων τα οποία αποτελούν τη βάση των αναλύσεων που εκπονεί η εταιρεία και έχει ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά σχέδια, είτε ως επικεφαλής, είτε ως εμπειρογνώμονας. Οι πιο πρόσφατες αναλύσεις της PFC περιλαμβάνουν τις αγορές πετρελαιοειδών του Ατλαντικού και της Ασίας, με έμφαση στις νέες προδιαγραφές για τα καύσιμα, στις διαφορετικές στρατηγικές και στην αναγνώριση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στο downstream.

Προτού εργαστεί για την PFC Energy, ο κ. Seris ήταν οικονομικός αναλυτής και λέκτορας στο Université d' Evry στο Παρίσι. Επίσης, έχει διεξάγει εκτενή έρευνα στα οικονομετρικά και στα οικονομικά της βιομηχανίας, με έμφαση στα ζητήματα ανταγωνισμού. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας και την υπηρεσία οικονομικού σχεδιασμού. Ο κ. Seris διαθέτει πτυχίο στα οικονομετρικά από το πανεπιστήμιο Paris- IX Dauphine και μεταπτυχιακό τίτλο στα εφαρμοσμένα οικονομικά από το πανεπιστήμιο Paris XII. Γεννήθηκε στο Λονδίνο από Νοτιοαφρικανούς γονείς και μορφώθηκε στη Γαλλία και στη Μεγάλη Βρετανία.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61345

No comments: