Wednesday 5 September 2012

Quest Ενεργειακή: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός στη Χαλκιδική

Η Quest Ενεργειακή ΑΕΒΕ, μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Quest Solar Χαλκιδικής ΕΠΕ, έθεσε σε λειτουργία δεύτερο φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,ισχύος 500 ΚW, στην περιοχή Γαλαρινού Χαλκιδικής, ενώ ήδη από το Μάρτιο του 2011 λειτουργεί ο πρώτος της φωτοβολταϊκός σταθμός, ισχύος 7,5 MW, στη Θήβα Βοιωτίας.

Από το 2006, η Quest Ενεργειακή δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με τη συμμετοχή της σε 31 θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες που είναι φορείς έργων για την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως ανακοίνωσε. Η συνολική ισχύς των έργων, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας, είναι μεγαλύτερη από 520 MWp.

Η ολοκλήρωση της αδειοδότησης του μεγαλυτέρου τμήματος των υπό ανάπτυξη έργωναναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2013, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ.ευρώ αναμένεται να υλοποιηθεί την περίοδο 2013-2018.

Η εταιρεία, εκτός από την κατασκευή και θέση σε λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων, επιδιώκει τη σύναψη συνεργασιών που προσφέρουν μεταφορά τεχνογνωσίας και επιχειρηματικές συνέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξή της, με συνεργασία αιχμής με τη γαλλική εταιρεία EDF Energies Nouvelles, για την από κοινού ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=61396

No comments: