Friday 21 September 2012

Siemens: Πονοκέφαλος οι ακυρώσεις παραγγελιών στις ΑΠΕ

Σε δραστικές περικοπές θέσεων εργασίας στο τομέα την αιολικής και ηλιακής ενέργειας προχωρά η Siemens προκειμένου να μειώσει τα κόστη λειτουργίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα προέλθει από το κομμάτι της διοίκησης το σχέδιο του οποίου θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και θα δημοσιοποιηθεί με το που θα γίνει η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στις 8 Νοεμβρίου.

Η Siemens τον Ιούλιο ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των παραγγελιών, καθώς οι πελάτες προχωρούν σε μαζικές ακυρώσεις λόγω κρίσης. Μετά την έκβαση αυτή, η εταιρεία δήλωσε αδυναμία στο να εκπληρώσει τους ετήσιους στόχους της.
Αναλυτικά, πτώση 40% καταγράφηκε στις παραγγελίες στο κομμάτι της ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε διάρκεια εννέα μηνών ενώ, τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στο 1/3.

Στην Γερμανία τα υπεράκτια έργα για την αιολική ενέργεια έχουν ήδη καθυστερήσει να υλοποιηθούν λόγω παρεμβάσεων των ρυθμιστικών αρχών και οικονομικών εμποδίων ενώ, στο κλάδο  για την ηλιακή ενέργεια πολλές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί εκτός αγοράς λόγω ενοποιήσεων
Στις ΗΠΑ η Siemens επίσης πρόκειται να περικόψει 615 θέσεις εργασίες σε εργοστάσια αιολικής ενέργειας.

http://www.greenbusiness.gr/21638/siemens-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%C E%AD%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BA %CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF% 81 %C E%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9/

No comments: