Wednesday 19 September 2012

Βρετανία: Πιο ελκυστικά τα σπίτια με φωτοβολταϊκά

Σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για μία προς πώληση κατοικία στη Βρετανία αποτελεί η ύπαρξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική τράπεζα ING Direct.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η τράπεζα, το 38% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα ηλιακά πάνελ είναι ο πιο σημαντικός δευτερεύοντας παράγοντας ο οποίος θα τους ενθάρρυνε να αγοράσουν ένα ακίνητο.
Όπως ανέφερε εκ μέρους της ING Direct ο Richard Doe, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά ακινήτων σήμερα, συχνά πρέπει να «ανταγωνιστείς τους γείτονές σου για να επιτύχεις την πώληση».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της χώρας, περισσότερα από 366.000 σπίτια έχουν εγκαταστήσει ηλιακά συστήματα. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 349% συγκριτικά με τα αντίστοιχα περυσινά στοιχεία.

Στους σημαντικότερους δευτερεύοντες παράγονες που καθιστούν ελκυστική μια κατοικία είναι η εβδομαδιαία συλλογή απορριμμάτων και η δορυφορική τηλεόραση.

http://www.energypress.gr/news/Bretania:-Pio-elkystika-ta-spitia-me-fwtoboltaika

No comments: