Friday 30 March 2012

Προβλέψεις για την χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρισμού της Ελλάδας θα δημοσιεύει στο εξής η Argus

Η γνωστή εταιρεία ενεργειακών αναλύσεων, Argus, ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στο εξής προβλέψεις για την εξέλιξη της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Οι σχετικές εκθέσεις θα είναι εβδομαδιαίες και θα δημοσιεύονται κάθε Πέμπτη στην έκδοση Argus European Electricity.

Η επέκταση της Argus στη χώρα μας και στη Βουλγαρία εξηγείται από την ίδια ως αποτέλεσμα του ενδιαφέροντος για διασυνοριακές συναλλαγές στη ΝΑ Ευρώπη. Αναφορικά με την Ελλάδα, η εταιρεία ανέφερε ότι ανοίγει περισσότερο η αγορά ενέργειας σε ιδιώτες, ενώ ταυτόχρονα η χώρα είναι εισαγωγέας ηλεκτρισμού, καθώς και μετακομιστικός σταθμός για ροές προς την Τουρκία. Επίσης, οι ανταλλαγές ισχύος με την Ιταλία έχουν γίνει πιο δυναμικές το τελευταίο έτος.

Από εκεί και πέρα, η Argus σημειώνει ότι ακολουθεί μια διαφανή μεθοδολογία για τις εκτιμήσεις της όσον αφορά τις τιμές, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για χρήση σε συμβόλαια και στην εκτίμηση ρίσκου. Μετά τις τελευταίες αποφάσεις, η Argus θα περιλαμβάνει στις μελέτες της την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.


http://www.energia.gr/article.asp?art_id=56404

No comments: