Thursday 29 March 2012

Δ. Ηλιούπολης: Συνεχίζεται η σνακύκλωση μαγειρεμένων λαδιών

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η ΚΑΦΑΔΗΛ «Π. Πεντάρης», θέλοντας να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, έχουν βάλει σε εφαρμογή πρόγραμμα ανακύκλωσης των μαγειρεμένων λαδιών στην πόλη μας.

Για το λόγο αυτό, εγκατέστησαν δοχεία σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της πόλης, στα οποία συλλέγονται τα μαγειρεμένα λάδια των νοικοκυριών, και εν συνεχεία αποστέλλονται για ανακύκλωση.

«Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, θα αναπτυχθεί και με σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης σε σχολεία και φορείς και με ανοιχτές εκδηλώσεις, δεδομένου ότι η συνειδητοποίηση από όλους μας της σημασίας της ανακύκλωσης των καμένων λαδιών που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 μόλις λίτρο μαγειρεμένου λαδιού μολύνει 1 εκατομμύριο λίτρων νερού!», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν σ' αυτή την προσπάθεια, με μια απλή κίνηση. Συλλέγετε το λάδι που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει στο μαγείρεμα, σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο, και εν συνεχεία το αδειάζετε στο ειδικό δοχείο που θα βρείτε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ της πόλης μας. Τα υπόλοιπα τα φροντίζουμε εμείς», καταλήγει.

http://www.neaenergia.gr/index.php/eidiseis/periballon/d.-ilioupolis-sinexizetai-i-anakiklosi-mage irem enon-ladion.html

No comments: