Friday 30 March 2012

Reuters: Δραστικές μειώσεις στις ταρίφες των φ/β στην Ιταλία

Νέο διάταγμα με το οποίο μειώνονται δραστικά οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία αναμένεται να εγκρίνει μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, είναι να ελαφρύνει έως ένα βαθμό τους καταναλωτές από τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες αφορούν τις ΑΠΕ, αποτρέποντας ταυτόχρονα το ρεκόρ φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που καταγράφηκε το 2011.

Σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, οι μειώσεις θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

«Εκτιμούμε ότι το νέο καθεστώς θα εγκριθεί στα μέσα του Απριλίου», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, ενώ σύμφωνα με άλλη κυβερνητική πηγή η έγκριση θα πραγματοποιηθεί «σε λίγες ημέρες ή λίγες εβδομάδες».

Από την πλευρά τους, οι επιχειρήσεις του κλάδου, ελπίζουν ότι η Ρώμη δεν θα προχωρήσει εν τέλει στην υλοποίηση των φημολογούμενων περικοπών. Σύμφωνα μάλιστα με εκπρόσωπο της βιομηχανίας, οι φορείς του κλάδου έχουν ήδη ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης παρακολουθούνται έντονα από διεθνείς επενδυτές και μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπως οι κινεζικές Suntech, Trina Solar και οι αμερικανικές First Solar και Sunpower, δεδομένου ότι στην Ιταλία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, στηρίζεται τεράστιο μέρος των πωλήσεών τους.

http://www.energypress.gr/news/Reuters:-Drastikes-meiwseis-stis-tarifes-twn-f-b-sthn-Italia

No comments: