Monday 19 November 2012

Νέα εποχή για τη AES Solar

Η AES Solar, που δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία των The AES Coroporation και Riverstone Holdings LLC, κατάφερε την αποπληρωμή χρέους 752 εκατ. δολαρίων.
Παράλληλα η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή ενός ηλιακού έργου ισχύος 266 MW στις ΗΠΑ, το οποίο θα διπλασιάσει το μέγεθος της εταιρείας. Είναι ευρέως γνωστό ως Imperial Valley Solar 1 και βρίσκεται στην Καλιφόρνια.

Το έργο προβλέπεται να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε 65.000 σπίτια στην Καλιφόρνια και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Η ηλεκτρική ενέργεια που παραχθεί θα πουληθεί προς αξιοποίηση στην  
Diego Gas & Electric Company.

Τον προηγούμενο μήνα η AES Solar κέρδισε χρηματοδότηση 70 εκατ. δολαρίων για έργο 22,4 MW στη Γαλλία. Ειδικότερα το έργο απαρτίζεται από ηλιακά πάρκινγκ κοντά στην Τουλούζη και τη Λυών, καθώς και ένα γεωθερμικό έργο στην Τουλούζη.
Τα επιπλέον τέσσερα σχέδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία θα αυξήσουν το έργο της εταιρείας σε πάνω από 500 MW στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ινδία και την Ελλάδα.

http://www.greenbusiness.gr/22702/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-aes-solar/

No comments: