Wednesday 28 November 2012

ΔΕΗ : Στα 230 εκατ. ευρώ τα «επίφοβα» χρέη

Φουσκώνουν όσο περνούν οι μήνες τα «επίφοβα» χρέη της ΔΕΗ που αγγίζουν πλέον τα 230 εκατ. ευρώ, έχοντας αυξηθεί κατά 140% κατά τον τελευταίο χρόνο.
Αυτό προκύπτει από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων εννεάμηνου της επιχείρησης, με τις προβλέψεις της ΔΕΗ να έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω της έκρηξης των απλήρωτων λογαριασμών από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Τα χρέη που βρίσκονται στην «γκρίζα» ζώνη από πλευράς εξυπηρέτησης, ανέρχονται πλέον σε επίπεδο ομίλου στα 229,5 εκατ. ευρώ, έναντι 95,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Πρόκειται για αύξηση 140,3%!

Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, οι προβλέψεις στο εννεάμηνο είναι 185,2 εκατ. ευρώ έναντι 98,5 εκατ. ευρώ πέρυσι, αύξηση 88%.
Όσο για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ανέρχονταν στο τέλος Σεπτεμβρίου σε 1,2 δις. ευρώ. Από αυτά περίπου 700 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν στους ανεξόφλητους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών (χαμηλή τάση) που έχουν εκτιναχθεί λόγω της αδυναμίας χιλιάδων νοικοκυριών να πληρώσουν εγκαίρως το ρεύμα και το τέλος ακινήτων.

http://www.energypress.gr/news/DEH-:-Sta-230-ekat.-eyrw-ta-epifoba-hreh

No comments: