Monday 26 November 2012

Czech Coal: Προσφέρει 831 εκατ. δολάρια για εργοστάσιο της CEZ

Η Czech Coal προσφέρει στην CEZ 16,5 δισ. τσεχικές κορόνες (831 εκατ. δολάρια) για να αγοράσει το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα 1.000 μεγαβάτ στην περιοχή Pocerady.
Ωστόσο το τελικό ποσό των χρημάτων που θα καταβάλει η Czech Coal σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της θα εξαρτηθεί από το αν περιλαμβάνονται πιστώσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η προσφορά μας είναι πολύ ελκυστική“, είπε η εκπρόσωπος της Czech Coal Γ. Μπενεσόβα. “Περιλαμβάνει αρκετές εναλλακτικές λύσεις”.
Για την αγορά του εργοστασίου της CEZ η Czech Coal ανταγωνίζεται τον όμιλο Energeticky a Prumyslovy Holding. Η ευνοϊκή θέση του εργοστασίου στην περιοχή Pocerady, κοντά στο ορυχείο άνθρακα της Czech Coal στο Vrsany βορειοδυτικά της Τσεχίας το κάνει ιδιαίτερα ελκυστική επένδυση.

Η Czech Coal και η CEZ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαμάχη καθώς η δεύτερη ισχυρίζεται πως οι τιμές του άνθρακα που προμηθεύονται από την Czech Coal στα καινούρια συμβόλαια είναι πολύ υψηλές.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bohumil Trampota, αναλυτή στην J&T Banka, “η Czech Coal προειδοποίησε ότι θα σταματήσει να προμηθεύει το εργοστάσιο αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις στο τέλος του έτους“, και συνέχισε πως “αν η CEZ αποφασίσει να μην πουλήσει το εργοστάσιο θα πρέπει να αυξήσει τη δική της παραγωγή στα δικά της ορυχεία στην Βόρεια Βοημία“.

http://www.greenbusiness.gr/22806/czech-coal-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%C E%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-831-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B4%CE %BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5 %CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%83%CF%84/

No comments: