Monday 26 November 2012

«Σώζεται» η απαλλαγή από το φόρο για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Σε μια στιγμή που πλήθος φοροαπαλλαγών περικόπτονται, εκείνη που αφορά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε στέγες για να καλύψουν μέρος από τις ίδιες ανάγκες τους σε ρεύμα, διατηρείται.
Στο κείμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που διέρρευσε στον Τύπο, οι απαλλαγές διατηρούνται ως έχουν σήμερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 9 (παράγραφος ιστ και ι).
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τα φυσικά πρόσωπα απαλλάσσονται από το φόρο για τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς την εταιρεία ΔΕΗ ή άλλο προμηθευτή, μετά από την ένταξη τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι δέκα (10) kw».
 
Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές επιχειρήσεις. Στο ίδιο άρθρο διαβάζουμε ότι απαλλάσσονται του φόρου τα κέρδη των νομικών προσώπων από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς την εταιρεία ΔΕΗ ή άλλο προμηθευτή, μετά από την ένταξη τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι δέκα (10) kw».
 
Το καθεστώς δηλαδή και για τις μικρές αυτές επιχειρήσεις παραμένει το ίδιο με εκείνο που ισχύει από το 2009. Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές δεν χαρακτηρίζονται ως επιτηδευματίες, δεν έχουν υποχρέωση έκδοσης φορολογικών στοιχείων για την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος που διενεργούν προς τη ΔΕΗ ή προς άλλο προμηθευτή.
 
http://www.energypress.gr/news/Swzetai-h-apallagh-apo-to-foro-gia-ta-fwtoboltaika-stis-steges

No comments: