Monday 26 November 2012

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στο σπίτι γίνεται “παιχνιδάκι” (video)

Πολλοί άνθρωποι φλερτάρουν με την ιδέα της εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού στη στέγη του σπιτιού τους ώστε να παράξουν τη δική τους ηλεκτρική ενέργεια.
Τα φωτοβολταϊκά στις στέγες παραμένουν συμφέρουσα επένδυση, παρά τη μείωση των εγγυημένων τιμών.
Εκτός από αυτό, γλυτώνουν το “χαράτσι” που επιβάλλεται σε όλους τους υπόλοιπους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά και τις υπόλοιπες ΑΠΕ.
Διατηρούνται επίσης οι φοροαπαλλαγές για τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας προς τη ΔΕΗ ή άλλο προμηθευτή, μετά από την ένταξη τους στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι δέκα (10) kw», ενώ το ίδιο ισχύει και για τις μικρές επιχειρήσεις.

Έτσι, ένα νέο video από τη βρετανική εταιρεία The Eco Experts που εξειδικεύεται στην εξοικονόμηση ενέργειας δείχνει πως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη είναι “παιχνιδάκι”.
Ένας υπάλληλος της Eco Experts, ο Ίαν Ράιτ, ξόδεψε δυό μέρες παίζοντας με Lego για να δημιουργήσει ένα φιλμάκι που αναπαριστά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού.
“Ήθελα να δείξω πόσο εύκολη είναι η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη με χιουμοριστικό τρόπο. Τραβήξαμε περίπου 1500 φωτογραφίες τις οποίες μοντάραμε για να φτιάξουμε το κλιπ” λέει ο Ράιτ.

Το video δείχνει τον ιδιοκτήτη μιας κατοικίας να κάθεται στον ήλιο, την ώρα που δύο εγκαταστάτες τοποθετούν το φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή.
Δείτε το video!



http://www.econews.gr/2012/11/26/fotovoltaiko-spiti-video-eco-experts/

No comments: