Thursday 29 November 2012

SolarMax: Ιδρύει νέες κεντρικές εγκαταστάσεις στην Ελβετία

Η Sputnik Engineering – που ιδρύθηκε το 1991 και σήμερα αποτελεί έναν από τους πρώτους σε παγκόσμια κλίμακα κατασκευαστές μετατροπέων – παράγει και διακινεί για περισσότερα από 20 χρόνια ηλιακούς μεατροπείς με σύνδεση δικτύου της μάρκας SolarMax. Μετά από τη ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, ο χώρος πλέον δεν επαρκούσε στις μέχρι πρότινος υπάρχουσες εγκαταστάσεις στην Ελβετία. Έτσι, στο ελβετικό τμήμα του Biel, όπου άλλωστε είχε την έδρα της η SolarMax μέχρι πρότινος, δημιουργήθηκαν νέες εγκαταστάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οι οποίες συνδέουν πλέον τους τομείς σχεδιασμού, παραγωγής, αποθήκευσης, διοίκησης, καθώς και γραφεία προσφέροντας χώρο εργασίας για 500 συνεργάτες.
Η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ενεργειακή απόδοση παίζουν αποφασιστικό ρόλο στις νέες εγκαταστάσεις της SolarMax. H εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο διαχείρισης περιβάλλοντος ISO 14001:2004 και η παραγωγή της γίνεται με μηδενική παραγωγή CO2. Tην παραγωγή θερμότητας αναλαμβάνει το σύστημα θέρμανσης με πλακίδια ξύλου, ενώ η μηχανική ψύξη μειώθηκε κατά το δυνατόν περισσότερο. Για παράδειγμα, τα παραγωγής θερμότητας συστήματα δοκιμής των μετατροπέων ψύχονται με φρέσκο αέρα. Επίσης, το χειμώνα χρησιμοποιείται η απολεσθείσα θερμότητα, που παράγεται κατά την παραγωγή, για τη θέρμανση του χώρου παραγωγής.

Η κατανάλωση ρεύματος στο κτίριο καλύπτεται εξ' ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – ένα σημαντικό μέρος από αυτό καλύπτεται από τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη στέγη. Η εγκατάσταση με απόδοση 220 kW αποδίδει 200.000 kWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση. Αυτό επιτρέπει στη SolarMax να τροφοδοτήσει με ρεύμα 50 νοικοκυριά ανά έτος. Εφόσον παραχθεί περισσότερο ρεύμα από όσο χρειάζεται, η SolarMax το τροφοδοτεί στο δίκτυο της δημοτικής υπηρεσίας παροχής ενέργειας Energie Service Biel/Bienne (ESB). Εδώ, δε χρησιμοποιείται καταβολή πληρωμής για τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος (KEV).
Η SolarMax ωστόσο δεν αρκείται μόνο στην παραγωγή ενέργειας προς όφελος της βιωσιμότητας. Έτσι, το νέο συγκρότημα αποτελείται κατά κύριο λόγο από ξύλο. Χρησιμοποιήθηκαν 3.370 m3 ακατέργαστου ξύλου από τις Άλπεις και την προχώρα των Άλπεων της Ελβετίας, Αυστρίας και Γερμανίας και δεσμεύουν 2.440 τόνους CO2 για ολόκληρη τη διάκρεια ζωής του κτιρίου. Εκτός αυτού η κατασκευή αντιστοιχεί στα στάνταρ της ελβετικής MINERGIE® αποτελώντας, μεταξύ άλλων, ένα οικονομικό ενεργειακό πρότυπο, υψηλής άνεσης και αξίας σε βάθος χρόνου.
„Όταν η SolarMax το 2004 παραλάμβανε τις προηγούμενες κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Höheweg του Biel, η εταιρεία μετρούσε  μόλις 17 συνεργάτες. Η τωρινή μετακόμιση έγινε με περίπου 300 συνεργάτες“, λέει ο Christoph von Bergen, CEO της Sputnik Engineering AG. „Οι νέες μας εγκαταστάσεις αποτελούν άλλο ένα θεμέλιο στην ιστορία της εταιρείας μας, με το οποίο επενδύουμε δυναμικά στο μέλλον των φωτοβολταϊκών σην Ελβετία. Από εδώ θα συνεχίζουμε να εφοδιάζουμε και στο μέλλον τις παγκόσμιες αγορές με υψηλής ποιότητας προϊόντα και άψογο σέρβις.“

http://www.energypress.gr/news/SolarMax-idryei-nees-kentrikes-egkatastaseis-sthn-Elbetia

No comments: