Monday 26 November 2012

Γερμανία: Προς ψήφιση ο νόμος για τα υπεράκτια αιολικά

Αισιόδοξη ότι ο νέος νόμος ο οποίος διευκολύνει τη διασύνδεση των υπεράκτιων αιολικών θα ψηφιστεί τελικά και μάλιστα σύντομα εμφανίζεται η κυβέρνηση της Γερμανίας.
Πρόκειται για ένα νόμο ο οποίος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί μια σημαντική καθυστέρηση στην τελική ψήφισή του.
Εν μέσω ενδείξεων ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών, τα αρμόδια υπουργεία περιβάλλοντος και οικονομίας της χώρας συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι στα βασικά σημεία του νόμου, τον Αύγουστο εγκρίθηκε ενώ στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος Peter Altmaier υποστήριξε ότι ο νόμος θα περάσει τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος αποδείχθηκε περισσότερο αμφιλεγόμενος από ό,τι αναμενόταν για το δημόσιο αίσθημα σε ολόκληρη τη Γερμανία, καθώς από τη μία υπάρχει η επιθυμία για ταχύτατη επέκταση των ΑΠΕ και από την άλλη εκφράζεται η ανάγκη οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα για τους καταναλωτές.
Ο Altmaier πάντως εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι σύντομα ο νόμος θα περάσει, σημειώνοντας μάλιστα ότι μια περαιτέρω καθυστέρηση θα μπορούσε να προκαλέσει «παράλυση» της βιομηχανίας, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.
Υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας που εξαρτώνται από αυτόν τον τομέα, φέρεται να λέει ο υπουργός, τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

http://www.energypress.gr/news/Germania:-Pros-pshfish-o-nomos-gia-ta-yperaktia-aiolika

No comments: