Wednesday 28 November 2012

Αρχές Δεκεμβρίου η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία φυσικού αερίου

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ.
Δικαίωμα συμμετοχής στις δημοπρατήσεις θα έχουν:
- Κάτοχοι άδειας προμήθειας αερίου
- Μεγάλοι (Επιλέγοντες) Πελάτες, δηλαδή όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 100.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο
- Νη Επιλέγοντες Πελάτες δηλαδή όσοι καταναλώνουν κάτω από 100.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, στις περιοχές νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα - Εύβοια
- Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ)

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η ακριβής ημερομηνία της πρώτης δημοπρασίας θα ανακοινωθεί εντός τον επόμενων ημερών.
Κατά την δημοπρασία θα διατεθεί προς πώληση συνολική ποσότητα φυσικού αερίου ύψους 365.000 Μεγαβατωρών (MWh). Οι πλειοδοτούντες ενδιαφερόμενοι μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας θα συνάψουν σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την αγορά και απορρόφηση της ποσότητας φυσικού αερίου για την οποία πλειοδότησαν. Η ΔΕΠΑ θα διαιρέσει την συνολική προς διάθεση ποσότητα φυσικού αερίου σε χίλια (1000) τμήματα των 365 Μεγαβατωρών (ΜWh), ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην δημοπρασία κατά το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.
Η ΔΕΠΑ θα προχωρήσει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο, λεπτομερούς αναφοράς και περιγραφής της διαδικασίας και των κανόνων που διέπουν την πρώτη δημοπρασία.
Μέχρι την δημοσιοποίηση της αναλυτικής διαδικασίας, τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν σε μη δεσμευτική βάση το ενδιαφέρον τους για την συμμετοχή τους στη δημοπρασία μέσω της αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση gas_auctions@depa.gr, στο οποίο θα αναφέρουν όνομα, διεύθυνση, ΑΦΜ και πρόσωπο επικοινωνίας της εταιρείας που εκπροσωπούν.

http://www.energypress.gr/news/DEPA:-H-prwth-hlektronikh-dhmoprasia-gia-Fysiko-Aerio

No comments: