Wednesday 28 November 2012

Πάνω από 10% η πτώση των τιμών των φωτοβολταϊκών στις ΗΠΑ

Πτώση μεγαλύτερη του 10% σημειώθηκε στις τιμές των φωτοβολταϊκών το 2011 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ερευνητές του τμήματος Ενέργειας του Berkeley National Laboratory.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης  “Tracking the Sun” του Berkeley Laboratory, η μέση τιμή εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, τόσο οικιακών όσο και εμπορικών, μειώθηκε από 11% έως 14% σε ετήσια βάση, ανάλογα με το μέγεθος του συστήματος.
Στην Καλιφόρνια, τη μεγαλύτερη αγορά ηλιακής ενέργειας των ΗΠΑ, οι τιμές μειώθηκαν κατά 3% έως 7% επιπλέον τους πρώτους έξι μήνες του 2012.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η πτώση αυτή των τιμών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη σημαντική μείωση των τιμών των φωτοβολταϊκών πάνελ. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έχει υπάρξει μείωση του κόστους και όσον αφορά τη διαδικασία εγκατάστασης, τους αντιστροφείς και τα διάφορα άλλα εξαρτήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση ενός φωτοβολταϊκού έργου.
Μάλιστα, βάσει των εκτιμήσεων των ερευνητών, τα συγκεκριμένα κόστη έχουν σημειώσει μείωση κατά περίπου 30% από το 1998 έως το 2011.

http://www.energypress.gr/news/Panw-apo-10-h-ptwsh-twn-timwn-twn-fwtoboltaikwn-stis-HPA

No comments: