Tuesday 20 November 2012

Συνεχίζεται η κινητικότητα στον φ/β τομέα της Ρουμανίας

Η Ρουμανία έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον σημαντικής μερίδας των επενδυτών φωτοβολταϊκών, τόσο εντός της Ευρώπης όσο και εκτός, αφενός λόγω των ιδανικών συνθηκών ηλιοφάνειας που επικρατούν στη χώρα και αφετέρου λόγω του ελκυστικού συστήματος επιδοτήσεων που έχει υιοθετήσει.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι εντός του 2013 υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες η κυβέρνηση να ανακοινώσει σημαντικές περικοπές στις επιδοτήσεις της παραγόμενης από φ/β ενέργειας, μειώνοντας τα πράσινα πιστοποιητικά που προσφέρει για κάθε "πράσινη" kWh.
Προς το παρόν πάντως, οι ανακοινώσεις για νέα έργα ηλιακής ενέργειας στη χώρα διαδέχονται η μία την άλλη.

Πρόσφατα η κινεζική ET Solar ανακοίνωσε τη σύναψη συμβολαίου για την ανάπτυξη τριών φωτοβολταϊκών σταθμών στη Ρουμανία, συνολικής ισχύος 50 MW.
Η εταιρία ανέλαβε την προμήθεια των φωτοβολταϊκών πάνελ, τη λειτουργία τους και τη συντήρηση των πάρκων.
Τα έργα θα κατασκευαστούν στις νότιες επαρχίες της Ρουμανίας Gorj, Giurgiu και Dolj ενώ ιδιοκτήτρια εταιρία είναι η Tinmar_Ind Α.Ε.
Οι εργασίες για τα πρώτα 20 MW των έργων έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου. Η σύνδεση με το δίκτυο εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η κατασκευή των υπολοίπων 30 μεγαβατ θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2012.

http://www.energypress.gr/news/Synehizetai-h-kinhtikothta-ston-f-b-tomea-ths-Roymanias

No comments: