Wednesday 7 November 2012

ΠΑΣΥΦ: Ενιαίος ο χώρος των φωτοβολταϊκών και ενιαία αντιμετωπίζεται

Ο χώρος των φωτοβολταϊκών είναι ενιαίος και αντιμετωπίζεται ενιαία. Δεν υπάρχουν φωτοβολταϊκά τριών ταχυτήτων ούτε φωτοβολταϊκά έτσι και φωτοβολταϊκά αλλιώς. Παραμετροποίηση και επί μέρους αντιμετώπιση δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο προβλήματα εσωτερικά.
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΦ, Ν. Καλογεράκης, σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση διαχωρισμού εγκυμονεί κίνδυνος εσωτερικής διάσπασης και αντιπαραθέσεων εσωτερικά με καταστροφικές συνέπιες για τον κλάδο άνευ ουσιαστικού λόγου.
Όπως αναφέρει, η  αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτή της έκτακτης εισφοράς στο δυσθεώρητο ύψος του 25-35% πρέπει να γίνει ενιαία και ενωμένα χωρίς εξειδικεύσεις και μεμψιμοιρίες ,για να μπορέσει να καταπέσει.

Αυτή τη στιγμή επιχειρείται η καταλήστευση των φωτοβολταϊκών και μόνον αυτών στοχοποιημένα με την  επιβολή έκτακτης εισφοράς αναδρομικά, παρακάμπτοντας τις συμβάσεις πώλησης που το ίδιο το κράτος έχει υπογράψει και νομοθετήσει ,υπέρ των ολίγων που διαχειρίζονται τα ορυκτά καύσιμα και το φυσικό αέριο.
Ενώ το πλασματικό και όχι πραγματικό  έλλειμμα των διαχειριστών (λόγω πλασματικής-στρεβλής  Οριακής Τιμής Συστήματος) μπορούσε να κατανεμηθεί σε όλη την ηλεκτροπαραγωγή σε πολύ μικρό ποσοστό  με παράλληλη υπερημερία σε όλους 30-35 ημερών που να επιτρέπει στους διαχειριστές ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ να διαχειριστούν την κρίση και να ξεκινήσει το 2013 με την αυξημένη είσπραξη δικαιωμάτων ρύπων που προβλέπεται από 1-1-13 με το σύστημα Ε.Τ.S και να κλήσει η τρύπα ομαλά διορθώνοντας παράλληλα και τις στρεβλώσεις στην ηλεκτρική αγορά ,αυτοί καταλήγουν πρόχειρα και στοχευμένα στην επιβολή έκτακτης εισφοράς.
 
Ο ΠΑΣΥΦ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα προχώρησει κατά της έκτακτης εισφοράς δικαστικά στα ελληνικά δικαστήρια αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο  με καταγγελία στην Κομισιόν, καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.energypress.gr/news/PASYF:-Eniaios-o-hwros-twn-fwtoboltaikwn-kai-eniaia-antimetwpizetai

No comments: