Tuesday 13 November 2012

Εγκαταλείπει το Desertec και η Bosch

Την έξοδό της από το φιλόδοξο σχέδιο Desertec, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά ενέργειας στην Ευρώπη από γιγαντιαίες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στη Σαχάρα,  επιβεβαίωσε η Bosch Rexroth.
Πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική αποχώρηση από το project το τελευταίο διάστημα καθώς μόλις τον περασμένο μήνα, η Siemens, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη και πλήρης μέτοχος της κοινοπραξίας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να ανανεώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα ξένα μέσα, και στην περίπτωση της Rexroth, οι λόγοι της αποχώρησης είναι οικονομικοί.
Όπως εκτιμούν άνθρωποι του κλάδου, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί σαφέστατο δείγμα της φθίνουσας υποστήριξης της μητρικής εταιρίας Bosch, η οποία κατέχει την Bosch Solar και την Aleo, στην ηλιακή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες η Bosch Solar ανακοίνωσε το κλείσιμο των εργοστασίων  παραγωγής φ/β thin film στη Γερμανία, αναζωπυρώνοντας τις φήμες περί πλήρους αποχώρησης από τον κλάδο των φωτοβολταϊκών.

http://www.energypress.gr/news/Egkataleipei-to-Desertec-kai-h-Bosch

No comments: