Thursday 22 November 2012

Φωτοβολταϊκά πλαίσια Solarwatt: κορυφαία απόδοση στo “Energy Yield Test 2011” της TÜV Rheinland

Στη δοκιμή “Energy Yield Test 2011″ της TÜV Rheinland, κατά την οποία ελέγχεται η απόδοση φωτοβολταϊκών πλαισίων διάφορων κατασκευαστών στην Κολωνία, το πάνελ της SOLARWATT M250-60 AC ισχύος 245Wp της σειράς SOLARWATT ORANGE LINE κέρδισε την κορυφαία θέση.
Κατά τη δοκιμή τα πάνελ εγκαταστάθηκαν για ένα χρόνο υπό πραγματικές συνθήκες σε εξωτερικό χώρο και ελέγχονταν τακτικά από την TÜV Rheinland ως προς την ενεργειακή απόδοση και τα χαρακτηριστικά τους. Συνολικά ελέγχθηκαν 14 μονοκρυσταλλικά και πολυκρυσταλλικά Φ/Β πάνελ από έντεκα (11) φημισμένους κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων – πέρα από την πρωτοπόρο SOLARWATT AG –  κατασκευαστές όπως οι:  Yingli, Bosch Solar, Trina Solar, Suntech και Solarworld.

—Η SOLARWATT ανταποκρίνεται με το παραπάνω στην υπόσχεση απόδοσής της

Αρχικά, τα Φ/Β πλαίσια ελέγχθηκαν ως προς την αξιοπιστία της απόδοσής τους. Με την ετικέτα να αναγράφει 245Wp το πλαίσιο SOLARWATT διαθέτει σύμφωνα με τα αποτελέσματα μέτρησης του εργοστασίου μια πραγματική απόδοση 246,73 Wp. Η TÜV Rheinland υπολόγισε μια απόδοση ύψους 246,5 Wp* – απόδειξη τόσο για τη “θετική ταξινόμηση ισχύος”, όσο και για τα κορυφαία ποιοτικά στάνταρ των φωτοβολταϊκών πλαισίων SOLARWATT.
Η SOLARWATT σχεδιάζει και κατασκευάζει Φ/Β πλαίσια αποκλειστικά στη Γερμανία και εδώ και 20 χρόνια και ανήκει στους κορυφαίους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών λύσεων. Από το εργοστάσιο βγαίνουν μόνο πάνελ, τα οποία ανταποκρίνονται τουλάχιστον ή και με το παραπάνω (+0 έως +5 Wp) στην τιμή της ετικέτας, εδώ 245Wp. Όσον αφορά την απόδοση του, το Φ/Β πλαίσιο  SOLARWATT αποδείχτηκε εξαιρετικά αποδοτικό στη δοκιμή Energy Yield Test 2011 της TÜV Rheinland. Γι’ αυτό το λόγο, κατέκτησε την κορυφαία θέση ανάμεσα σε όλα τα ελεγμένα πάνελ.

—Κορυφαία Μακροχρόνια Απόδοση  – Ελάχιστος «βαθμός γήρανσης»: μόνο 0,2% ετησίως

Και ως προς την ετήσια πτώση απόδοσης, η SOLARWATT έλαβε εξαιρετικές τιμές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της TÜV Rheinland ο «βαθμός γήρανσης» κατά τη διάρκεια του έτους δοκιμής ήταν μόνο 0,2%. Αυτή η τιμή προκύπτει από την υπολογισμένη απόδοση πριν από τη δοκιμή (246,5Wp*) και μετά τον καθαρισμό και τη μέτρηση των πάνελ μετά τη δοκιμή ενός έτους σε εξωτερικό χώρο (246,0Wp*). Το πάνελ της SOLARWATT παρουσίασε μια ελάχιστη πτώση απόδοσης ισχύος στη δοκιμή “Energy Yield Test 2011”. Βρίσκεται πολύ πιο κάτω από το μέσο ετήσιο βαθμό πτώσης απόδοσης φωτοβολταϊκών πάνελ, ο οποίος κατά μέσο όρο κυμαίνεται μεταξύ 0,5% και 1%.
Ο Detlef Neuhaus, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SOLARWATT AG, σχολίασε το αποτέλεσμα: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την τόσο εντυπωσιακή επιβεβαίωση της υπόσχεσης ποιότητάς μας και την αναπτυξιακή μας δυνατότητα σε αυτή την ευρεία και ανεξάρτητη δοκιμή. Πολύ περισσότερο δε, καθώς αυτό αποτελεί επίσης έναντι των ανταγωνιστών μας μια απόδειξη της κορυφαίας ποιότητας των “Made in Germany” προϊόντων.
Τέλος, το αποτέλεσμα της δοκιμής αποτελεί ακόμα μια απόδειξη για την ποιότητα της νέας μας λύσης συστήματος: Το πιστοποιημένα κορυφαίο πάνελ SOLARWATT μπορεί να αξιοποιηθεί ως τμήμα της ήδη από το 2012 ώριμης, νέας γκάμας προϊόντων SOLARWATT ENERGY SOLUTION. Με αυτό το σύστημα οι πελάτες μας θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να καλύπτουν έως και το 80% των ενεργειακών αναγκών τους. Με τα πάνελ κορυφαίας ποιότητας SOLARWATT, τον SOLARWATT Energy Manager για έξυπνη ενεργειακή διαχείριση και τη λύση αποθήκευσης ενέργειας SOLARWATT – όλα άψογα συντονισμένα μεταξύ τους και όλα από έναν κορυφαίο κατασκευαστή.”

http://www.econews.gr/2012/11/22/solarwatt-energy-yield-test/

No comments: