Wednesday 6 June 2012

Οι Ρώσοι ολιγάρχες δεν επιτρέπουν στην ΒΡ να αποχωρήσει

Τα προβλήματα της ΒΡ δεν δείχνουν να έχουν τελειωμό, καθώς μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού και μετά την κατάρρευση της συμφωνίας με τη Rosneft, ανοίγει ξανά η αγωγή μικρομετόχων της κοινοπραξίας ΤΝΚ-ΒΡ που αφορά την πώληση του μεριδίου της ΒΡ.

Το ρωσικό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει για την αγωγή Ρώσων μετόχων του 1% της ΤΝΚ-ΒΡ, οι οποίοι κατηγορούν την βρετανική εταιρεία για μη πραγματοποιηθέντα κέρδη λόγω της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων με την κορυφαία ρωσική πετρελαϊκή για έρευνες στην Αρκτική.

Πίσω από την αγωγή, θεωρείται ότι κρύβονται οι Ρώσοι ολιγάρχες που ελέγχουν το υπόλοιπο 50% της ΤΝΚ-ΒΡ, οι οποίοι προσπαθούν να παρεμποδίσουν την έξοδο της ΒΡ με τους δικούς της όρους.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι ολιγάρχες απείλησαν να τορπιλίσουν κάθε απόπειρα πώλησης του μεριδίου της ΒΡ, τονίζοντας ότι η συμφωνία τους απαγορεύει στην εταιρεία να αποκαλύψει εμπιστευτικές πληροφορίες για την ΤΝΚ-ΒΡ σε τρίτους χωρίς συγκατάθεσή τους. Εμποδίζοντας την ενημέρωση των δυνάμει αγοραστών, ασκούν στην ουσία βέτο κατά της όποιας συμφωνίας και περιπλέκουν τις προσπάθειες της ΒΡ να απεμπλακεί από την κοινοπραξία.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=58562

No comments: